Народният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Надежда Йорданова

...
Народният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Надежда Йорданова
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: В българския парламент жените народни представители сме 61 от общо 240

Народният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Надежда Йорданова взе участие в откриването на полемиката “Жените в политиката – на локално, национално и европейско ниво”, която се организира през днешния ден в София. Организатор на полемиката е Българската платформа към Европейско женско лоби.

“В българския парламент дамите народни представители сме 61 от общо 240. В националните парламенти на държавите-членки на Европейски Съюз дамите народни представители са приблизително към 30%, а в Европейския парламент - малко над 35%. Как дамите участваме в законодателния развой? Дали е мъчно? Струва ли си? Да, мъчно е. Да, коства си”, съобщи Йорданова.

Дискусията има за цел да прегледа мястото на дамите на политическата карта на България, както и за какво е значимо равното присъединяване на дамите и мъжете във всички равнища на взимане на решения. Участниците обърнаха внимание на провокациите към политически дейните дами у нас, консолидираното на правилото на тъждество сред половете, както и от какво още се нуждае българското законодателство, с цел да се подсигуряват стабилно правата на дамите у нас.
На събитието участва и депутатът от ПП-ДБ доктор Александър Симидчиев, който бе поканен като панелист в полемиката за тъждество сред половете.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР