Народният представител oт ПП "Продължаваме промяната“ Атанас Михнев заяви в

...
Народният представител oт ПП "Продължаваме промяната“ Атанас Михнев заяви в
Коментари Харесай

Михнев: Продължаваме промяната намери част от депутатите за мнозинство

Народният представител oт Политическа партия "Продължаваме смяната “ Атанас Михнев съобщи в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Стара Загора, че има вяра, че ще се намерят народни представители, „ които да обезпечат болшинство в Народното събрание ".

"Вярваме, че към нас ще се причислят народни представители, които имат храброст да изпълват със наличие думата депутат и ще гласоподават по съвест, тъй като политиката не е шоу, а работа ", уточни Михнев.

Той добави, че на дневен ред са три доста значими тематики, които директно засягат живота на българските граждани- актуализацията на Бюджет 2022, битката с корупцията и дали ще има План за възобновяване и резистентност. Според него сега се слагат под риск и договореностите, които се вършат на интернационално равнище, за доставка на газ.

От думите му стана ясно, че „ ясно ще се види в идните седмици кой клати страната, кой на коя страна е и кой пази държавността. "Настана време вододелно и време за мъже “, сподели той. Според Михнев през тази седмица няма да бъдат гласувани министерските оставки, които са подадени от министрите на „ ИТН “.

Михнев е безапелационен, че „ Мини Марица Изток “ би трябвало да остане да работи на същия потенциал оптимално дълго. Енергийният пазар на Европа е изменен радикално. "Ние разчитаме, че страните членки би трябвало да бъдат самостоятелни и да се оправят сами. Доставката на съветски газ става все по-трудно. Аз чакам, че Европа ще договаряния изискванията на „ Зелена договорка “ и ще разчита от ден на ден на въглищата “, добави Михнев.

Според народния представител за емблематичната постройка на някогашния АГ комплекс в центъра на града би трябвало да се вземе заслужено пазарно решение за бъдещето ѝ. "Община Стара Загора не ни е търсила по тази тематика. Ако ни потърсят и показват своите причини, на драго сърце бихме говорили с министъра на опазването на здравето “, добави депутатът.

Според информация на осем депутати са подготвени да изоставен групата на "Има подобен народ " в Народното събрание .

Те ще излязат от групата, макар че още нямат твърда спогодба с "Продължаваме смяната ", а занапред ще чакат предложения за партньорство. Още тази седмица може да се наложи привличането на новите самостоятелни депутати към основно гласоподаване.

Осмината се провеждат от подалия оставка състезателен министър на Има Такъв Народ Радостин Василев, който бил срещу спуснатото от партийния водач овакантяване на държавното управление, осведомят още от 24 часа и прибавят, че

в групата нови самостоятелни депутати са

досегашната организационна секретарка на Има Такъв Народ Виктория Василева, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев. В групата на Трифонов в Народното събрание по този начин ще останат 13 депутати, колкото са хората и на "Възраждане ".

Припомняме, че на 8 юни водачът на "Има подобен народ " (ИТН) Слави Трифонов направи изключително изказване, в което съобщи, че Има Такъв Народ няма място в обединението. Трифонов сподели, че непринудено излиза от ръководството и изтегля своите министри.

След изказването на Трифонов, министър-председателят разгласи, че е подготвен да ръководи с държавно управление на малцинството. "Искаме да успокоим всички жители, че всичко, което зависи от нас, ще го създадем, България да продължи тъкмо със същото държавно управление, което има сега ", добави още министър председателят. Той съобщи, че се надява 12 депутати от Има Такъв Народ да ги поддържат в Народното събрание, с цел да остане това държавното управление на власт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР