Народният представител от ПП/ДБ Радослав Рибарски отрече да е бил

...
Народният представител от ПП/ДБ Радослав Рибарски отрече да е бил
Коментари Харесай

Рибарски категоричен: Няма фирми до ПП, които да се облагодетелствали с европари

Народният представител от ПП/ДБ Радослав Рибарски отхвърли да е бил чиновник на компанията " Металик " АД, която е планувано да получи обилни средства по районните проекти за обективен преход на въглищните райони към зелена сила, каквито обвинявания насочиха през вчерашния ден представители на ГЕРБ. Освен това - нямало компании, близки до " положителните сили ", които е планувано да се облагодетелстват от тези евросредства, чиято обща сума е 1 милиард и 706 милиона евро.

" Не ми е известно каквито и компании да са се облагодетелствали по каквото и да било. Териториалните проекти занапред би трябвало да се утвърждават, занапред да се види механизма, по който всички компании могат да заявят своите капиталови планове. Това е един показателен лист в райони, в които има огромни компании с хиляди чиновници. Това, което ще се случи, е да се отблъсне капиталовият интерес ", разяснява Рибарски.

В документите, изтекли от Министерски съвет, става дума само за капиталови планове, като условието на Европейската комисия е да се запитат за капиталови планове огромни компании, които имат потенциал и опит, с цел да подсигуряват огромна и дълготрайна претовареност, акцентира депутатът.

" Малки и междинни компании също ще имат достъп до тези средства, само че по-скоро още веднъж можем да станем очевидци на асимилиране на средства от компании еднодневки. Имаме образци с компании в Стара Загора, дадени пари на 100% за един физкултурен салон, а виждаме една дупка все още. "

Рибарски бе изострен още - реториката на ГЕРБ демонстрира за следващ път непросветеност във връзка с въпросите на въглищните райони, а от партията на Борисов залитали по реториката на партии като " Възраждане ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР