Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Търновалийски

...
Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Търновалийски
Коментари Харесай

ГЕРБ-аджийски вирус: След Гамишев още един техен депутат с данъчна измама!

Народният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Търновалийски заяви в Народното събрание, че с изключение на към този момент печално известният напуснал Народното събрание народен представител Димитър Гамишев има още един народен представител от ГЕРБ с данъчна машинация.
„ Депутат от ГЕРБ е трансферирал своите компании на малоимотно лице. Народният представител Борис Кърчев е продал своите компании на Динко Динев от старозагорско село и с това е решил проблемите си. Къде изтичат парите на данъкоплатците? “
Търновалийски соментира пред публицисти в Народното събрание, че доста сериозният проблем в страната, са големите отговорности, които не са събрани.

"За да скрият своето присъединяване в това, ръководещите манипулират обществото “ , добави депутатът от левицата.

Самият Кърчев побърза незабавно да се оправдае: Зле скърпен сюжет персонално против мен - по този начин депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев разяснява пред публицисти изказванията на Българска социалистическа партия за продажба на негова компания на малоимотно лице. Атаката идвала от БСП-Казанлък, предава Българска телеграфна агенция.

Според неговите думи е продал две компании две години преди да стане депутат. При първата компания - "КТВ ", дълготрайните активи били продадени преди самата тя да бъде продадена като комерсиално сдружение и е била с доста добра кредитна история. Към момента на договорката не е имало отговорности към страната, безапелационен е Кърчев.

Би Нюз чака Национална агенция за приходите и виновните институции да кажат каква е истината и дали при ГЕРБ това не е нормална процедура на фрагментите й.

Припомняме, че през днешния ден Народното събрание одобри оставката на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев. „ За “ гласоподаваха 139 народни представители, „ срещу “ – 6 и „ въздържали се “- 7. Гамишев е определен от 1-ви Многомандатен изборен регион Благоевград от листата на ГЕРБ. Той подаде оставка през вчерашния ден, откакто стана ясно, че по отношение на него е почнала инспекция от Национална агенция за приходите поради компания, която е продал преди да стане общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев.

Първи тематиката повдигнаха от Областния съвет на Българска социалистическа партия в Благоевград на 26 март, когато в декларация показаха терзания поради информацията, че Гамишев е злоупотребявал с налози.

Димитър Гамишев е продал преди към две години компанията си "Гамишев – НКД " ЕООД със отговорности към бюджета в размер на към 200 000 лева на сдружение, ръководено от малоимотен жител. Това заяви уеб сайтът Биволъ, като информацията се удостоверява от Търговския указател и обществения лист на Националната организация за приходите за безимотните длъжници на хазната. Преди ден Гамишев получи условна присъда за ликвидиране на човек през 2014 година при пътен случай.
В случая става дума за типичен случай на прекачване на сдружение на малоимотно лице, излиза наяве от данните на данъчната организация. Това в предишното бе една от най-разпространените схеми за отбягване на данъчно облагане или за източване на Данък добавена стойност. От Националната организация за приходите (НАП) обясниха предходната седмица, че в огромна степен малките врати в закона в последните години били лимитирани поради въвеждане на редица ограничения като възбрана за прекачване на компания по време на данъчна проверка, пред- и следрегистрационен надзор по Данък добавена стойност и т. н.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР