Народният представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов е завел иск срещу

...
Народният представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов е завел иск срещу
Коментари Харесай

АЕЖ призовава Лъчезар Иванов и адвокат Менков да оттеглят жалбите си срещу автори от BIRD.bg

Народният представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов е завел иск против Димитър Стоянов и Ангел Алексиев, създатели на обява в уеб страницата BIRD.bg, осведоми Асоциацията на европейските публицисти.

По тяхна информация Иванов съди двамата публицисти както поради тяхна публикация на уеб страницата, по този начин и поради обява в Народ.бг, с който двамата не е известно да имат нещо общо. От исковата молба наподобява, че Народ.бг е препечатал следствие на BIRD.bg, като е добавил свое заглавие, а точно: “СЪД и ЗАТВОР! Лъчо Мозъка прибрал рушвет от $1,6 милиона в акции (ВИЖТЕ от кого и за какво в СХЕМАТА е намесен ВОЛЕН СИДЕРОВ) ”.

Дело против двамата публицисти води иадвокат Менко Менков, който постоянно съставлява водача на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов. Неговият иск е свързансъс публикация, отдадена на офшорна компания, на която той е бил притежател и която след това е трансферирал на непознат жител.Името на сдружението и на Менков излизат в огромното следствие на интернационален консорциум от медии, наречено “Досиетата Пандора ”. Адвокатът не е отхвърля изложените условия, че е бил притежател на сдружение, което е трансферирал, само че има искания за метода, по който тези условия са коментирани от публицистите.

Подобно на Лъчезар Иванов, адв. Менков не съди медията, а упорства публицистите да му платят солидарно непълен иск от 30 000 лв. от общо 100 000 лв..

От АЕЖ се обръщат към юрист Менков с апел да отдръпна желае си, а също и към политиците, които той съставлява, с предизвестие, че в случай че „ юристът, на който разчитат, води голословни каузи против публицисти, това би могло да рефлектира и върху политическото доверие в самите тях. “

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР