Народният представител от ГЕРБ инж. отправи питане до министъра на

...
Народният представител от ГЕРБ инж. отправи питане до министъра на
Коментари Харесай

Иван Тотев иска отговори за бъдещето на концертна зала и нов дом на операта

Народният представител от ГЕРБ инж. насочи запитване до министъра на културата за желанията на ведомството по отношение на реконструкцията на Концертна зала Пловдив и нова постройка на Операта в града под тепетата. Той желае да получи съответен отговор дали в проектобюджета на Министерство на културата е записана сумата от 300 000 лева за план за нова постройка на Пловдивската опера, както и сумата от 9,7 млн. лева за ремонт и реорганизация на Концертната зала в Пловдив.

В питането си акцентира обстоятелството, че на 28.11.2021 година е подписан меморандум сред Община Пловдив и Министерство на културата за създаване на постройка на операта.

Освен това на 18.10.2021 година на министъра на културата е връчено строителното позволение за ремонт и реорганизация на Концертна зала Пловдив, издадено от Община Пловдив.

При срещата на министъра на културата проф. и заместниците му доц.д-р Пламен Славов, Весела Кондакова и проф. Борислава Танева с представители на фондация " Дом за Пловдивската опера “ е декларирано желание за залагане в бюджета на Министерство на културата за 2022 година сумата от 9,7 млн. лева, което е оповестено пред пловдивските медии.

Във връзка с това националният представител от ГЕРБ инж. упорства да получи отговор дали в проектобюджета на Министерство на културата за 2022 година са планувани средствата за осъществяване на плановете.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР