Народният представител от Движението за права и свободи Делян Пеевски

...
Народният представител от Движението за права и свободи Делян Пеевски
Коментари Харесай

Депутатите се разтревожиха от останките от дрон край Тюленово

Народният представител от Движението за права и свободи Делян Пеевски прикани за незабавно привикване на Комисия по защита в Народното събрание , в границите на която военният да изясни думите си от по-рано през днешния ден, че произшествия като този с падналия дрон край Тюленово се случвали " всяка седмица или по няколко пъти седмично ".

" Смятам, че през днешния ден е най-редно да се свика комисия по защита и министър Тагарев да даде пояснение . Не знаем нищо по случая, чакаме той да ни осведоми през днешния ден ", прикани Пеевски.

Народният представител разяснява и  заради отпадането на възбраната за импорт на украинско зърно. " Целият случай е в ръцете на изпълнителната власт, в случай че забележим, че не се оправят, ще ги поканим да беседваме ", загатна Пеевски.

Минути след коментара на Делян Пеевски въпросът разясниха и трима членове на военната комисия - Христо Гаджев от ГЕРБ, Ивайло Мирчев от ПП/ДБ и Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи.

По думите на Гаджев, ръководител на комисията, съвещание ще се свика още през днешния ден в 17:30 часа. " Да се даде ясна информация какво се случва. "

Ивайло Мирчев разяснява пък това, че Противовъздушна отбрана системите на родната войска не са се задействали в тази ситуация с разрушения дрон. " Ще проучваме случилото се след чуването, само че би трябвало да сме наясно, че задействането на ПВО-то за сходен дрон не е съществено. "

" Нека да изслушаме Тагарев и чак тогава можем да кажем съответната информация, с която не сме и ние осведомени обширно. Разбира се, министърът би трябвало да бъде по-внимателен с изрече си, в медиите изтече информация, че надали не такива произшествия става ежеседмично ", добави на собствен ред и Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи.
 Отломки от дрон изплуваха на Тюленово
Отломки от дрон изплуваха на Тюленово

Гражданин твърди, че по частите има дейни елементи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР