Народният представител от БСП в 47-то Народно събрание Веска Ненчева

...
Народният представител от БСП в 47-то Народно събрание Веска Ненчева
Коментари Харесай

Веска Ненчева организира настаняване на бесарабски българи в Област Пловдив

Народният представител от Българска социалистическа партия в 47-то Народно заседание Веска Ненчева дружно с разнообразни институции от Област Пловдив провежда настаняване на фамилии от бесарабски българи в региона и разкриване на пунктове за артикули от първа нужда.

„ Към днешна дата обстановката е тежка, само че това което би трябвало да създадем е да съхраним човечността сред нас и да вършим отговорно работата си.

През 2018г. като член на Комисията по политиките на българите в чужбина в Народно събрание, дружно с огромна група хора от община Карлово бяхме на посещаване в няколко бесарабски български села в Украйна. Днес тези българи имат потребност от нас и нашата поддръжка ”, показа националният представител от левицата.

След направена връзка с регионалния шеф на област Пловдив Йордан Иванов, ръководителят на Националното съдружие на кметове на кметства в Република България Румен Стоянов, кметове на общини в Област Пловдив, шефове на учебни заведения, представители на БЧК в региона, представители на Българската православна черква, на дневен ред са две незабавни задания.

Първата от тях е стиковане на организацията за настаняване на бесарабски български фамилиите в региона и втората – разкриване на пунктове за артикули от първа нужда в общинските центрове в Област Пловдив, като в БЧК към този момент има открити пунктове.

Най-неотложни за потребностите на бесарабски български фамилиите са: нови мъжки, дамски и детски облекла, топли завивки, спално долни дрехи, хигиенични материали. Към момента няма нужда от хранителни артикули.

Пункт в Пловдив за набиране на дарения от физически лица:

Сградата на БЧК-Пловдив, ул. „ Стойчо Мушанов “ 48

Даренията от физически лица се одобряват всеки ден от седмицата (вкл. събота и неделя) от 09:00 до 16:00 часа.

Подробности на телефон: 0800 180 54

Веска Ненчева изрича своята признателност към всички жители и институции, които съответно и драговолно реагират на обстановката. Тя означи, че следва доста работа, само че всички би трябвало да са виновни и най-много единни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР