Народният представител от БСП Манол Генов се отказва от имунитета

...
Народният представител от БСП Манол Генов се отказва от имунитета
Коментари Харесай

Манол Генов: Отказвам се от имунитета си, прокуратурата да изчисти името ми

Народният представител от Българска социалистическа партия Манол Генов се отхвърля от имунитета си откакто основния прокурор Сотир Цацаров го изиска. Това се споделя в изказване на депутата, публикувано от пресцентъра на партийната централа.

По-рано от прокуратурата оповестиха, че настояването на имунитета на Генов е поради обвиняване в пазаруване на гласове в Асеновград в интервала от 1 до 30 март. Събрани са доказателства и за това, че през март 2017 година като подстрекател Генов е склонил основния проектант на Община Асеновград да извърши закононарушение, а точно да допусне реализирането на нелегално строителство в предпазена територия.
 
Главният прокурор изиска имунитетите на депутати от ГЕРБ и Българска социалистическа партия

" Не знам какво тъкмо се има поради с посочването на интервала 1- 30 март 2017 година. Това е интервалът на  предизборната акция за последните парламентарни избори. Тогава съм имал срещи и диалози с хиляди гласоподаватели като част от акцията,  десетки са били и центровете на деятели на тази акция в интерес на политическата мощ, в чиято листа съм и за мен, като претендент, получил преференциален избор.  Това е било намерено и изцяло в регламента на акцията. Всеки претендент за депутат, дружно с  деятели и гласоподаватели, които го поддържат, сме били   съидейници и съучастници в кампанията- като платформа, задължения и обещания.  Не виждам по какъв начин в това се търси нещо неправилно и углавен смисъл.  Що се отнася до разходваните средства в акцията, за всичко има подадени доклади и няма причина да се тормозя. Нека прокуратурата проверява каквото е належащо и имам вяра, че подозренията, още повече във тип на обвинявания, ще бъдат изчистени с доказателства ", споделя Генов.
 
Относно доказателствата за склоняване на основния проектант на Асеновград да извърши закононарушение, националният представител недоумява по какъв начин тъкмо е могъл съзнателно да склоня което и да е служебно лице, изключително основен проектант, освен това съзнателно, да извърши нещо неправилно.
 
" С въпросния проблем съм бил осведомен като депутат и асеновградчанин, виждал съм и документи от  формалната кореспонденция. Няма по какъв начин да имам отношение повече от това. За мен като депутат постоянно е било значимо, както в този случай, по този начин и във всеки различен, когато има проблеми на жители или вложители с администрациите на локална или държавна власт, всичко да се взема решение законово, без да се ощетяват ползи на никоя страна. В този смисъл, съм съдействал намерено десетки пъти и мисля, че това е част от уговорките ми на депутат ", споделя Генов.

Той декларира, че се отхвърля от имунитета си, тъй като било в негов интерес прокуратурата правилно, в цялостен размер, и в полза на закона, да почисти въпросите и името му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР