Народният представител и председател на Градския съвет на БСП в

...
Народният представител и председател на Градския съвет на БСП в
Коментари Харесай

БСП в Пловдив сезира прокуратурата и ЦИК за вота

Народният представител и ръководител на Градския съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив Иван Петков сезира прокуратурата след пост във фейсбук на някогашния ръководител на Общинската изборна комисия от 2015 година Деница Чингарова. В него тя декларира, че след закани за децата й е фалшифицирала локалния избор през 2015 година в интерес на ГЕРБ и в частност на Иван Тотев и регионите кметове, които и сега са на постовете си - Костадин Димитров и Димитър Колев. Сигналът на Петков е изпратен и до Централната изборна комисия, която също следва да извърши инспекция.
" Статусът на Деница Чингарова е изключително притеснителен, доколкото същата е била длъжностно лице в качеството й на ръководител на Общинската изборна комисия в Пловдив. Именно в това си качество тя е отговаряла за провеждането на локалните избори през 2015 година и е била назначена от квотата на ГЕРБ с водач за  Пловдив Иван Тотев. На тези избори точно той беше определен за кмет на Община Пловдив за втори мандат с към 1% разлика пред другия претендент Славчо Атанасов ", обобщава Петков. 
Той напомня, че в онази година изтече видеозапис, в който персонално Иван Тотев беше деятелен участник в партийно образование, на което представителите на ГЕРБ бяха инструктирани по какъв метод да вършат по този начин, че бюлетините да бъдат невалидни.
" Многократно сме алармирали за дейностите на ГЕРБ в Пловдив и техните похвати. Виждаме, че лицата, които желаят да вкарат ред в хаоса, са основните виновници за това да има безпорядък ", декларира Иван Петков. 
" Да се знае. Бях принудена със опасност към децата ми, да подправям изборите в интерес на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества в никакъв случай не са печелили избори, защото  не го заслужават!!! ", написа в профила си  Чингарова във вторник. 
На балотажа на локалните избори Иван Тотев завоюва против Славчо Атанасов с разлика от 1416 гласа. Потърсена за повече информация по обявата си, Чингарова удостовери изказванията в поста си във фейсбук, само че отхвърли да бъде записана.
" Това, което е написала Деница Чингарова във ФБ, не е изненада за никого ", сподели в коментар Славчо Атанасов. По думите му прокуратурата би трябвало незабавно да се самосезира, тъй като тук става дума за закононарушение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР