Народният представител беше избран за председател на БСП - Пловдив.

...
Народният представител беше избран за председател на БСП - Пловдив.
Коментари Харесай

Новият силен човек в БСП Пловдив: Това не е партията на Георги Гергов

Народният представител беше определен за ръководител на Българска социалистическа партия - Пловдив. На градската конференция в събота Петков получи 119 гласа " за ", срещу 17 за другия претендент Атанас Петков.  Plovdiv24.bg беседва с за отминалото мероприятие и за бъдещите районни и национални събития:

- Какъв знак е фактът, че Българска социалистическа партия Пловдив има нов ръководител?

- Има обновяване, което, първо, социалистите чакаха дълги години и, второ – обществото да види, че това не е партията или организацията на.

- И какво ще се промени в този проект?

- Ще стартират да се чуват мненията и концепциите на елементарните членове. Ще има в действителност работещи органи. За страдание няма да имаме същински представители на Българска социалистическа партия в локалната власт, защото те взеха решение да се разграничат, а самата конференция се разграничи от общинските съветници. Допреди това те бяха от Българска социалистическа партия. За мен те са към този момент самостоятелни.

- Съветниците заявиха, че няма да напущат партията и ще се легитимират като представители на Българска социалистическа партия.

- Няма по какъв начин да бъдат легитимирани, откакто най-висшият орган в локалната организация, в тази ситуация – градската конференция, се разграничи от тях. Дори ги санкционира една година да не бъдат издигани за партийни и избираеми постове. Оттук нататък може да има разговор, естествено, само че би трябвало да има ясно позициониране.

- Не участваха ли в конференцията?

- Не. Някои участваха в районните конференции и още тогава бяха глобени.

- Впечатляващо е болшинството, с което бяхте определен за ръководител, само че имаше и други номинирани претенденти.

- В интерес на истината, имаше доста претенденти. Някои изпратиха заявления за отвод. Други даже не почетоха районните и самата градска конференция, с цел да заявяват какво желаят. Все отново бяха номинирани и беше наложително да се организира избор, защото би трябвало да се има поради гласът на елементарните членове и по тази причина беше позволено да бъдат гласувани.

В следствие други претенденти споделиха, че не били знаели, само че това е неистина. За жал, когато видяха накъде отиват отчетно-изборните събрания, абдикираха от всичко и единственото, което можеха да вършат, е да плюят по медиите, по обществените мрежи и да вършат внушения посредством записи, само че същинският избор се видя в събота и в предходните шест (б.а. - районни) конференции.

- Какви ще се стъпките оттук насетне? Избрани ли са управителни органи?

- Има определен Градски съвет, който би трябвало да избере Изпълнително бюро. Първото нещо, което ще създадем още през днешния ден, е привикване на председателски съвет, с цел да можем да се подготвим за годишния обичаен събор на Бузлуджа. Времето е малко и цяла седмица ще се занимаваме с тази организация.

Ще забележим какво се случва и в регионите. Има два клуба, които са превърнати в строителни площадки, в единия даже не може да се влезе. В регион " Северен “ единствено огромната зала може да бъде употребена, само че тя не е функционална за настоятелен диалози и осъществяване на организационни действия. В регион " Южен “ досега общината не ни допускаше. Там обаче тече покрива и би трябвало първо той да се оправи.

Градски съвет ще се организира, откакто се види накъде отиват нещата на национално равнище. Най-вероятно ще се върне мандатът и ще се насрочат избори. Целта е да не се привиква няколко пъти в летния интервал, а да се организира един Градски съвет и да се вземат едновременно решенията, с цел да може да се работи ползотворно.

Най-вероятно идната седмица ще има конференция, защото по този начин или другояче ни би трябвало време да влезем в районните клубове, да забележим какво ще се случва, имаше няколко отговорности, които бяха оставени и ние ги погасихме. Това са нещата, които на първи проект би трябвало да се случат.

- Работата на работната група де факто завърши с провеждането на градската конференция, нали?

- Точно по този начин. Тя се разпуска, оттук насетне има определени органи – Градски съвет и по региони, има и контролни комисии по региони и градска. Има признати решения на конференцията, с които контролната комисия може да работи още през днешния ден. Това са неща, които би трябвало да се ускорят. Малко ще е комплицирано, поради летния интервал и, за жалост, ще би трябвало да действаме редом и по отношение на идните избори.

- Ще може ли по едно и също време да работите и за предварителните парламентарни, и за локалните избори?

- Аз желаех да се подготвим за локалните избори, само че за момента е несъмнено, че ще се готвим единствено за парламентарни. Ще се опитам да стартираме да приказваме за локалните избори, би трябвало да има нови лица, само че това са неща, които в идващите седмици и месец ще бъдат изчистени. Трудно е сега, ето, даже на конференцията не пристигнаха към 50 делегати точно поради ваканционния интервал.

- На национално равнище кое е най-спешното, което би трябвало да се направи?

- Това ще се реши на Национален съвет на следващия ден от 16.30 ч. на " Позитано “ 20. Ще се вземе решение какво да се направи с мандата. Предполагам, че групово ще се реши да върнем мандата, което значи, че отиваме на предварителни избори.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР