Народните представители започнаха работния си ден със спорове и остри

...
Народните представители започнаха работния си ден със спорове и остри
Коментари Харесай

Създаването на комисия за имунитетите скара депутатите

Народните представители започнаха работния си ден със разногласия и остри реплики по тематиката за основаването на краткотрайна комисия, която да реши има ли задоволително учредения Бойко Борисов, Кирил Петков и Даниел Александров да останат без имунитети, каквото искане бе импортирано от Прокуратурата, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Към тримата депутати, поради които се водят диспути за основана въпросната комисия бе прибавен и националният представител от Движение за права и свободи Димитър Аврамов, чийто имунитет също бе пожелан.

По предложение на Българска социалистическа партия дебатите по тази точка се предават онлайн по Българска национална телевизия 2.

Георги Свиленски от левицата изиска тяхното проекторешение за имунитета на Борисов, което ще бъде прегледано в правна комисия, да бъде прегледано дружно с настояването за основаване на краткотрайна комисия.

" Това са две разнообразни по своята природа планове за решение, не са взаимно допълващи. Вашето е трансмисия на предлагането на основния прокурор ", настоя председателстващия съвещанието Росен Желязков. " Правната комисия ще се съобрази с краткотрайната комисия и тогава двата плана за решение ще бъдат препоръчани в пленарната зала ", сподели ръководителят на Народно събрание и изясни, че настояването на Българска социалистическа партия касае единствено Бойко Борисов, до момента в който тематиката за краткотрайната комисия е за него, Кирил Петков и Даниел Александров заради което двете неща няма по какъв начин да бъдат обединени.

Иван Ченчев от Българска социалистическа партия съпостави пазенето на имунитета на водача на ГЕРБ с: " Малко момченце, което е защитавано от неприятните чичковци ".

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ в изявление от парламентарната естрада напомни по какъв начин Кирил Петков е свидетелствал против Борисов, а след това са го арестували. Той дефинира държанието на Борисов и Петков като немъжко и уточни: " Добре е да са главната атракция на гей парада в края на седмицата ", което провокира напрежение в залата и последваха реплики и искане за санкции.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР