Народните представители започнаха пленарния си ден със спорове по дневния

...
Народните представители започнаха пленарния си ден със спорове по дневния
Коментари Харесай

Бюджет 2024 г. скара депутатите в парламента

Народните представители започнаха пленарния си ден със разногласия по дневния ред. Проблемът се оказа редът на гласоподаване на бюджета за следващата година и данъчните закони.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова настоя народните представители да стартират с разглеждането и гласуването на данъчните закони, а по-късно се захващат с бюджета за 2024г. “Първа точка в програмата е държавният бюджет, а по-късно са данъчните закони. Тоест първо ще гласувате огромния бюджет без данъчните закони. Повече по този начин не може да се ръководи страна. Да приемете огромния бюджет без данъчните закони, това е парадокс ”, разяснява тя.

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев репликира и изясни, че през днешния ден би трябвало да гласоподават данъчните закони за второ четене, а бюджетът за следващата година на първо и акцентира, че предлагането на Нинова е излишно.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи още веднъж подсети, че данъчните закони се гласоподават на второ четене, а бюджетът за следващата година на първо четене. “Данъчните закони са на второ, а бюджетът е на първо, какъв брой пъти да го кажа от парламентарната естрада ”, разгневи се той.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов пък подлага на критика, че държавното управление и ръководещите, че не са извърши своите цели. Той подсети, че цели на държавното управление са влизане на страната ни в Шенген и Еврозоната, приемането и конституционни промени, повишение на стандарта на живот на жителите в България, както и затвърждаване на поддръжката на страната ни за Украйна.

" С изключение на последния всичко останало отече в канала ", разяснява той.

Според него ръководещите са се е провалили и за Шенген и Еврозоната, само че също така и с повишението на стандарта на живот на българските жители, както и с реализирането на конституционни промени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР