Народните представители ще разгледат редица законопроекти на пленарното заседание в

...
Народните представители ще разгледат редица законопроекти на пленарното заседание в
Коментари Харесай

Депутатите гледат доклад за сделката Джемкорп

Народните представители ще прегледат редица законопроекти на пленарното съвещание в четвъртък, само че с изключение на тях ще прегледат и отчет за активността на Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление с министър-председател Кирил Петков, предава БГНЕС.

На 23 ноември 2022 година депутатите сътвориха краткотрайна комисия по тематиката " Джемкорп ", това обаче стана след дълъг спор сред народни представители на ГЕРБ и " Продължаваме промяната ". 

През миналата година комисията организира няколко съвещания, в които трябваше да бъдат изяснени всички обстоятелства и условия към подписването на меморандума, като по време на съвещанията се стигаше до разногласия на висок звук сред депутатите. 

На чуване бяха извикани няколко души - съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев, началникът на политическия кабинет на някогашният министър-председателя Кирил Петков - Лена Бориславова, както и някогашният енергиен министър Александър Николов.

Единственият, който се яви, с цел да бъде изслушан беше някогашният енергиен министър Александър Николов.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР