Народните представители решават дали да бъде създадена временна комисия в

...
Народните представители решават дали да бъде създадена временна комисия в
Коментари Харесай

Калин Стоянов е извикан за изслушване в парламента, отговаря на въпроси за полицейското насилие 

Народните представители вземат решение дали да бъде основана краткотрайна комисия в Народното събрание за полицейското принуждение на митинга на футболни почитатели против ръководството на БФС в София.

Вътрешният министър Калин Стоянов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, шефовете на Националната полиция, Столична дирекция на вътрешните работи и на Жандармерията са извикани за чуване в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Вчера на брифинг в Министерство на вътрешните работи министър Стоянов бе безапелационен, че не приема насилието и злоупотребилите с власт служители на реда ще бъдат осъдени. 

  " Възможно е да е имало провокатори. Недопустимо е някой да се меси в активността на Министерство на вътрешните работи, както направи Кирил Петков. Живеем в правова страна ", добави Стоянов. 

Калин Стоянов посочи, че на никое място в Европа след сходни вълнения не се изисква оставка на вътрешния министър и съобщи, че не управлява активността на полицейските чиновници на терен - това е задача на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че трима служители на реда са отстранени, а други двама се ревизират по отношение на полицейското принуждение при конфликтите с футболни почитатели на 16 ноември. Един от отсранените е пълководец на поделение, а другите двама са старши служители на реда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР