Народните представители приеха оставката на министър-председателя акад. Николай Денков, с

...
Народните представители приеха оставката на министър-председателя акад. Николай Денков, с
Коментари Харесай

Депутатите гласуваха и приеха оставката на кабинета „Денков“

Народните представители одобриха оставката на министър-председателя акад. Николай Денков, с което прекратиха пълномощията на Министерски съвет.

В поддръжка на оставката гласоподаваха единомислещо всички 216 депутати в залата.

Правомощията на Министерския съвет са прекъснати, заяви ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Преди да бъде гласувана оставката на премиера на ПП-ДБ, Денков напомни какво са се договорили в некоалицията. Също по този начин той направи и бърз доклад на свършеното досега от Министерски съвет.

Кабинетът и министър-председателят бяха остро подложени на критика от депутатите в Народното събрание по отношение на постигнатото досега.

Цончо Ганев от „ Възраждане “ назова държавното управление „ неможачи “ и прикани за трайна оставка, а не ротация. Георги Свиленски не остана удовлетворен от това, че министър председателят Денков напусна залата на Народно събрание. Тошко Йорданов от „ ИТН “ сподели, че оставката е закъсняла с девет месеца, само че държавното управление е постигнало главната си цел – да „ изпере “ Бойко Борисов.

Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия съобщи, че задачата на регулаторите е да станат бухалки и принадлежности за практикуване на власт и лишаване на бизнеси. Тя дефинира ръководството като „ порочно “. Нинова добави още, че от левицата ще гласоподават за оставката на държавното управление с вярата това да докара до нови избори.

Изказване имаше и от Кирил Петков, който съобщи, че всяко едно съглашение е заричане. По думите му Николай Денков е единственият министър председател, който си дава оставката, тъй като е заречен.

Депутатът Явор Божанков упрекна партия „ Възраждане “ в „ заварка “ с Русия. Той сподели още, че опозицията не може да формулира опция на държавното управление.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР