Народните представители приеха на второ четене днес промените в Закона

...
Народните представители приеха на второ четене днес промените в Закона
Коментари Харесай

Ще купуваме руски петрол още година. Дерогацията пада от 1 октомври 2024 г.

Народните представители одобриха на второ четене през днешния ден измененията в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Според окончателното гласоподаване, изключението от общоевропейското ембарго върху съветски нефт, което България получи, ще е със период 30 септември 2024 година.

 

Първоначалната дерогция, която получихме от Европейската комисия, беше 31 декември, 2024 година. С днешното решение, депутатите съкратиха този период с няколко месеца.

 

В период до 2024 година „ Лукойл Нефтохим Бургас “ би трябвало последователно да премине към преправка на нефт с, като до 31 декември 2023 година ще има право да преработва не повече от 80% нефт с съветски генезис, до 31 март 2024 година този нефт би трябвало да бъде понижен до 25%. 

 

С измененията, депутатите вкараха и длъжността „ необикновен търговски шеф “ , който при избрани условия, да може да поеме контрола над „ Лукойл “. Целта е да се даде опция на страната да сложи под действен надзор нефтената рафинерия в Бургас, при избрани извънрени условия.

 

ще се назначава от министъра на стопанската система и промишлеността по предложение на съвещателен съвет за период от шест месеца, като този период може да бъде продължен еднократно за същия период.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР