Народните представители приеха на първо четене Законопроект за ратифициране на

...
Народните представители приеха на първо четене Законопроект за ратифициране на
Коментари Харесай

След спор и скандали в парламента: Депутатите гласуваха да дадем безвъзмездно БТР-и на Украйна

Народните представители одобриха на първо четене Законопроект за одобрение на Споразумението сред Министерството на вътрешните работи на България и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника. Това стана с гласовете на 152 народни представители, 57 гласоподаваха " срещу ", а " въздържали се " нямаше. ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ поддържаха законопроекта, а " Възраждане " и Българска социалистическа партия гласоподаваха " срещу ". Преди и след гласуването имаше горещи разногласия, напрежението се нажежи в залата, а депутатите се скараха.

Споразумението е подписано в осъществяване на решението на Народното събрание от 21 юли 2023 година за в допълнение даване на военно-техническа поддръжка за Украйна. Със съглашението на украинската страна ще бъде предоставена бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването ѝ, с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия разяснява, че за " 34 години от над 110 000 души в армията, сега те са към 20 000 ", и уточни, че в този момент страната желае да подари 100 БТР-а на Украйна вместо те да служат за потребностите на нашата войска. " Не ви ли е малко позор и неловко от това, което го вършиме. Вие ударихте дъното от тази сглобка ", сподели Гуцанов. Според него в случай че сътрудниците му не желаят да се усещат като национални предатели след години, би трябвало да мислят за страната ни и да " спрат ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР