Народните представители приеха на първо четене България да изпрати военна

...
Народните представители приеха на първо четене България да изпрати военна
Коментари Харесай

Решено: Изпращаме военна помощ за Украйна

Народните представители одобриха на първо четене България да изпрати военна помощ на Украйна. „ За “ гласоподаваха 176 народни представители, 50 се оповестиха „ срещу “, а един „ въздържал се “.
По време на гласуването групата на Българска социалистическа партия отпред с Корнелия Нинова подвигна листа с надписи „ Не на оръжията! МИР “.
В плана импортиран от ГЕРБ-СДС се планува държавното управление да приготви и внесе план на решение на Народното събрание за военна и техническа помощ за Украйна, в това число и от наличността с отпаднала нужда, като принос към интернационалните старания за подкрепяне жертвите на експанзията.    
В период до един месец от гласоподаване на решението Министерският съвет би трябвало да извърши обзор на опциите за даване на налично въоръжение и техника, отчитайки, че тази помощ би трябвало да докара до подсилване на отбранителните качества на страната ни посредством замяна със модерни и съвместими със съдружниците отбранителни системи. Затова държавното управление ще би трябвало да организира и договаряния със страните от алианса за даване на заместващ или усилващ потенциал.
МС да поддържа правосъдния иск на Украйна против Русия в Европейския съд за правата на индивида за нарушение на Европейската спогодба за правата на индивида, е записано още в плана на ГЕРБ-СДС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР