Народните представители подкпрепиха предложението, с което изрично се регламентира да

...
Народните представители подкпрепиха предложението, с което изрично се регламентира да
Коментари Харесай

Заплатите на депутатите няма да са двойни

Народните представители подкпрепиха предлагането, с което категорично се регламентира да няма двойни заплати.

Те отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия за осъществяване, с изключение на на писмен, и на вербален парламентарен надзор по време на акция с 63 гласа " за “, 94 – " срещу “ и 56 – " въздържал се “. Другото отхвърлено публицистично предложение беше на Цвета Рангелова от " Възраждане “, което редвиждаше Народното събрание да взема решение дали да заседава по време на предизборна акция. 

Промените плануват възнагражденията да се начисляват от деня на полагане на клетва от народните представители до деня, предшестващ деня на полагането на клетва на народните представители, определени в идващото Народно заседание. При предварително преустановяване на пълномощията на депутат възнаграждението се дължи до датата на постановяване на решението на органа.

Предвидено е още министри, определени за депутати в последващо Народно заседание, да заявяват от кой държавен орган желаят да получават полагащото им се заплащане за интервала до избор на нов Министерски съвет.

За времето от разкриване на предизборна акция за избори за народни представители до привикване на новоизбраното Народно заседание да не се организират постоянни пленарни съвещания и съвещания на комисиите. В този случай периодите по този устав стопират да текат, като се изключи периодите за писмени отговори в парламентарния надзор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР