Народните представители отхвърлиха предложението за прекратяване на Споразумението със САЩ

...
Народните представители отхвърлиха предложението за прекратяване на Споразумението със САЩ
Коментари Харесай

България няма да прекратява сътрудничеството си със САЩ в областта на отбраната

Народните представители отхвърлиха предлагането за преустановяване на Споразумението със Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата, който бе импортиран от " Възраждане ", съобщи кореспондент на " Фокус ".

То бе подкрепено единствено от групата на “Възраждане ".

Депутатът Цончо Ганев съобщи от парламентарната естрада, че на територията на страната ни не би трябвало да има непознати военни бази. По думите му на българското общество се внушава, че тези бази са под българско управлението и са български, само че съгласно него това не е истина. “Базите са разграничени на две и летищата са разграничени на две - има българска част, в която отива военната ни комисия, има и американска част, в която не влиза никой, единственият който вероятно може да влезе би трябвало да е сан на военачалник и да желае авансово позволение от този, който седи на чело в американската част ", сподели той.

В дебатите взеха присъединяване и от левицата:

“Държите се като " Атака " от Али експрес ", сподели Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия. Според него единствено за тази година българо-американските уреди са възнамерявали и ще осъществят взаимни 24 учения, в които вземат участие американски и български военни в страната и 15, които ще се проведат в чужбина.

Припомняме, че по време на разискването на предлагането от Българска социалистическа партия желаеха да пристигна и новия боен министър , само че предлагането не бе подкрепено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР