Народните представители от НФСБ внесоха днес искане до председателя на

...
Народните представители от НФСБ внесоха днес искане до председателя на
Коментари Харесай

НФСБ внесе искане КПКОНПИ да провери Комисията по хазарта

Народните представители от НФСБ внесоха през днешния ден искане до ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров да бъдат тествани имуществото и приходите на съставите и управленията на Държавната комисия по хазарта през последните пет години, оповестиха от пресцентъра на партията.

Искането е и във връзка почналата инспекция от профилираните органи за определяне на нередности в активността на Комисията по
хазарта.

От НФСБ показват, че членовете на Комисията по
хазарта би трябвало да бъдат тествани във връзка с това дали приходите им подхождат на заявеното. Съгласно член 6 от Закона за противопоставяне на корупцията съставът на Държавната комисия по хазарта влиза в обсега на лицата, заемащи висши обществени длъжности, които имат задължението да заявяват пред КПКОНПИ имуществото и спор на ползи, се споделя в известието.

Припомняме, че през вчерашния ден бе осъществена спецакция в Държавната комисията по
хазарта, с изключение на в офисите на Васил Божков. По-късно стана ясно, че 8 души от комисията са арестувани, в това число и ръководителят й Александър Георгиев. Вчера арестуваните отхвърлиха да разясняват какво се случва. Само един от тях сподели, че нищо не е направил.

Това се случва дни, откакто стана ясно, че желанията на ГЕРБ и " Обединени патриоти " са да лишават лиценза за
лотариите на Божков.

Вчера на първо четене в Народното събрание бе утвърден проектозакона на водача на НФСБ Валери Симеонов, с който се позволява
лотария да се организира само от страната. Причината е, че 210 милиона лв. не са постъпили в бюджета от частните лотарийни игри, защото са били облагали по друг метод от държавното тото, разгласи Агенцията за финансов надзор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР