Народните представители от ГЕРБ – Пловдив област Константин Попов, Христо

...
Народните представители от ГЕРБ – Пловдив област Константин Попов, Христо
Коментари Харесай

Депутати от ГЕРБ поеха конкретни ангажименти пред кметове от Първомайско за бързо решаване на куп проблеми

Народните представители от ГЕРБ – Пловдив област Константин Попов, Христо Грудев и Запрян Янков дружно със заместник-областния шеф и регионален началник на Жени ГЕРБ Евелина Апостолова се срещнаха с кметове и общински съветници в селата в Първомайско.

На срещата бяха разисквани опциите за кандидатстване по планове, както и проблеми по селата. Кметовете на ГЕРБ в дребните обитаеми места в общината се оплакаха от неналичието на средства за инфраструктурни планове и настоящи поправки. Те споделиха, че се усещат ощетени от обстоятелството, че всички общински средства в Първомайско се разпределят за кметовете от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. По време на диалога като главен се очерта казусът с подмяната на старите централни водопроводи в доста от селата.

Около 5 милиона лв. са нужни, с цел да се предотвратят многочислените повреди и непрекъснатия режим на водата. Сериозен се оказа и казусът с водата в село Караджалово. Кметът Марияна Колева сигнализира, че обитаемото място се доставя с питейна вода с водоноски от доста време поради съществуването на уран, открит в сондажния бунар. При направените инспекции от способените органи се е оказало, че водата в цялото землище е нечиста с уран и там нов сондажен бунар не може да бъде изработен. Генерал Константин Попов и Запрян Янков поеха ангажимент за срещнат с казуса министъра на околната среда и водите Нено Димов, с цел да се потърси решение.

Кметът на село Градина Бальо Балев показа с присъстващите за проблематична дига на река Марица, която се намира на границата на областите Пловдив и Старо Загора и която е много компрометирана. По думите му при изобилен дъжд реката ще залее селото, в случай че не се вземат бързи ограничения. По този проблем Запрян Янков даде обещание да беседва с изпълнителния шеф на Напоителни системи и да се потърси бързо позволение на казуса. В края на срещата кметът на Буково Али Баджаклъ изрече признателност към държавното управление на ГЕРБ и кмета на Община Първомай Ангел Папазов за оказаното подпомагане по ремонта на подпорна стена и асфалтиране на улица „ 1-ва ” в селото.

След като бяха разисквани проблемите на селските кметове на ГЕРБ те бяха сложени и пред кмета на Първомай. „ Ние всички сътрудници народни представители сме тук, с цел да се опитаме да помогнем, сподели при срещата с Ангел Папазов военачалник Попов. Правителството на Бойко Борисов не дели общините на наши и ваши и се надяваме с общи старания поставените проблеми да бъдат позволени, добави още той. Ние можем да бъдем мост сред общинската власт и държавното управление, разчитайте на нас ”, приключи военачалник Попов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР