Народните представители от Демократична България - Мартин Димитров и д-р

...
Народните представители от Демократична България - Мартин Димитров и д-р
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев и Мартин Димитров с предложение, което ще облекчи гражданите

Народните представители от " Демократична България " - Мартин Димитров и доктор Александър Симидчиев, който е и ръководител на Здравната комисия в 45-ия парламент, са входирали запитване към здравния министър в оставка - Костадин Ангелов, по отношение на достъпа на жителите до персоналното им пациентско досие с изключение на с дипломиран електронен автограф.

Дейните депутати от политическото обединяване са били сезирани за казуса от адв. Петър Славов, който в това число им е оказал помощ за оформянето на питането до министъра на опазването на здравето в оставка.

Разбира се, в тази ситуация тяхната концепция не е просто да попитат, само че с слагането на въпроса да подбуден служителите в Министерство на здравеопазването към съответни дейности, които да облекчат достъпа на всеки жител до персоналното му пациентско досие.

От думите пред ФАКТИ на адв. Славов, който си сътрудничи с гореспоменатите народни представители, излиза наяве, че може да се направи огромно положително на българските жители, в случай че Министерството на здравеопазването бъде накарано да свърже ПИК-овете, издавани от Национална агенция за приходите, към системата си за електронен достъп до пациентските досиета.

" Достъпът с изключение на с електронен автограф, би трябвало да може да става и с ПИК на Национална агенция за приходите, каквито към този момент доста български жители имат. Ако това е мъчно за Министерство на здравеопазването, да помислят за друга безвъзмездна опция за елементарен и сигурен достъп на жителите до пациенстките им досиета от електронната система на министерството. Всичко това, с изключение на бистрота и елементарен достъп, ще завиши контрола към системата и възможни злоупотреби с подправени хоспитализации или неслучили се клинични пътеки на пациент бързо ще бъдат разкривани ", разяснява адв. Петър Славов пред медията ни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР