Народните представители от БСП за България Христо Проданов, проф. Румен

...
Народните представители от БСП за България Христо Проданов, проф. Румен
Коментари Харесай

БСП обсъди с ресторантьори спънките пред бизнеса и бюджета за 2024 г.

Народните представители от „ Българска социалистическа партия за България ” Христо Проданов, проф. Румен Гечев, Валери Митов и Богдан Боцев организираха среща с национално показани ресторантьорски организации в Народното събрание по отношение на идното разискване на бюджета за 2024 година.

„ Говорихме за пречките, за спънките пред бизнеса, за това, че следствията от коронавирус рецесията още не са отшумели. По думите на представителите на ресторантьорските организации тогава беше насъбрана сериозна фирмена задлъжнялост, която към момента не е преодоляна, насъбрани са отговорности към банки, кредитори. Един бизнес, който не е работил обикновено 3 години – няма по какъв начин да бъде възобновен за 1 година ”, разяснява след срещата зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” и някогашен министър на туризма Христо Проданов.

„ Българска социалистическа партия е поредна в поддръжката си за туристическия отрасъл като цяло и в позицията си, че туризмът би трябвало да е предпочитана държавна политика. В тази посока е и поддръжката ни за ресторантьорството като водещ подотрасъл на туризма ”, уточни Проданов.

Бившият министър на туризма беше безапелационен, че България има всички дадености и капацитета да развива туризма и земеделието. „ За страдание, за финансовия министър и днешното държавно управление това не е приоритет. Но пък е в ущърб на българския бюджет. Защото туризмът е най-голeмият задграничен вложител, той носи максимален дял чисти доходи за българския бюджет. Защото европейският жител идва от Берлин или Мюнхен и харчи заплатата си тук - в България. С тези пари ние след това плащаме пенсии, хонорари на учители, на на чиновници в бюджетния бранш ”, разяснява националният представител от Българска социалистическа партия.

„ Ако желаеме да имаме развита и богата страна - туризмът би трябвало да е приоритет. И да има държавна поддръжка ”, безапелационен бе Христо Проданов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР