Народните представители обсъждат на закрито заседание Проект за решение за

...
Народните представители обсъждат на закрито заседание Проект за решение за
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат на закрито как да се действа по дело на ЕК срещу БЕХ, Булгаргаз и Булгартрансгаз


Народните представители разискват на закрито съвещание Проект за решение за предприемане на нужните дейности за привършване на дело, формирано от Европейска комисия против БЕХ (Български енергиен холдинг), „ Булгартрансгаз “ ЕАД и „ Булгаргаз “ ЕАД, съобщи БГНЕС. Точката е включена в дневния ред по предложение на депутатите от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев и Таско Ерменков.

Според претекстовете на решението делото е за следствие на допустимо нарушаване на Договора за действие на Европейски Съюз, изразяващо се във допустима корист с господстващо състояние на газовия пазар в България. През 2015 година Европейска комисия е издала ревю на възраженията, в което е описала хипотетичното нарушаване и ограниченията, които има намерение да включи в вероятно забранително решение против държавния енергиен холдинг БЕХ, в структурата на който са Булгаргаз и Булгартрансгаз.

БЕХ е възразил против обвиняванията и е показала на Европейска комисия причини и доказателства, че нарушаване не е било осъществено. На 9 ноември енергийният министър е уведомил Комисията по енергетика, че Европейска комисия е отхвърлила направените от българска страна оферти за вдишване на задължения и има намерение да завърши делото със забранително решение, като наложи финансова глоба.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР