Народните представители дебатираха по избора на проф. Момчил Мавров за

...
Народните представители дебатираха по избора на проф. Момчил Мавров за
Коментари Харесай

Петков и Пеевски в остър спор, Нинова: Излезте отвън и се разберете като мъже

Народните представители дебатираха по избора на проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК, само че поради спор сред Кирил Петков и Делян Пеевски полемиката се измести върху положението на " сглобката ".

Маргарита Генчева от " Възраждане " разясни, че тяхната парламентарна група няма да разяснява професионалните качества и качества на проф. Мавров, само че настояха той да отговори по какъв начин ще постанова повече надзор при разходване на средствата.

Росица Пандова от ПП-ДБ разяснява, че професионалната му биография е доста добра. " До мен доближи информация, че има прокурорско следствие ", означи тя и настоя да получи отговор дали това подхожда на истината.

Цончо Ганев от " Възраждане " сподели, че тяхната кардинална позиция е, че подуправителят на НЗОК не би трябвало да се избира от Народно събрание. Докато той се изказваше на трибуната, съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски не стопираха да се карат от първия ред в пленарна зала.

" Това не може да продължава, когато остава дума за ръководство на страната. Излезте извън и се разберете като мъже ", прикани водачът на Корнелия Нинова . Тя упрекна Борисов и сподели, че той е отговорен за протичащото се. Тя настоя за 15-минутна отмора, с цел да може всички да излязат и да се схванат " като мъже ".

За да може да се охладят пристрастеностите, ръководителят на Народно събрание Росен Желязков даде 15-минутна отмора.

Проф. Мавров е предложение на парламентарната група на ГЕРБ-СДС за началник на НЗОК . Ако бъде определен, неговият мандат ще бъде до 30 ноември 2028 година

Проф. Момчил Мавров има повече от 10 години професионален опит в системата на опазването на здравето и в региона на ръководството на опазването на здравето, в ръководството на Националната здравноосигурителна каса като ръководител на Надзорния съвет на НЗОК и в ръководството на УМБАЛ „ Свети Георги " ЕАД, гр. Пловдив като заместник-директор по административните и стопански въпроси.

Проф. Мавров е приключил висше обучение с просветително квалификационна степен „ Магистър " по право в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски " през 2000 година Има предпазена магистърска степен по финанси в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов " в Свищов (2007 г.) и магистърска степен по здравен мениджмънт в Медицински университет - Пловдив (2012 г.). През 2016 година пази дисертационен труд за просветителна и научна степен „ Доктор по право ". През 2018 година придобива научното звание „ Доцент " в професионално направление „ Право " в Медицински университет - Пловдив, а през 2023 година придобива научното звание „ Професор " в същото професионално направление в Медицински университет - София. До 2010 година проф. Мавров упражнява специалността на юрист, а от 2010 година до месец август 2022 година е заместник-директор по административни и стопански въпроси на УМБАЛ „ Свети Георги " ЕАД, гр. Пловдив - най-голямата държавна болница в Република България, която след 2010 година се трансформира в едно от сполучливо разрастващите се лечебни заведения за болнична помощ с резистентен ритъм на стопански напредък. От 2007 година до 2018 година е помощник, а от 2018 година е доцент във Факултета по публично здраве на Медицински университет - Пловдив. От 10.08.2022 година до 06.06.2023 година извършва длъжността шеф на политическия кабинет на министъра на опазването на здравето.

На 30.03.2023 година с решение на Министерския съвет проф. Момчил Мавров е избран за представител на страната и ръководител на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, която служба извършва до 27.06.2023 година

Той е участник и преподавател в голям брой обществени конгреси по разнообразни въпроси и проблеми в бранш „ Здравеопазване ". Автор е на 75 научни изявления, които включват 1 дисертационен труд, 4 монографии, 1 учебник и 69 научни публикации и отчети, в региона на административното и здравното право. Професор Мавров е взел участие в договарянията, свързани с подписването на националните рамкови контракти, в разискването и подготовката на редица нормативни актове и законодателни начинания, в междуведомствени препоръки и срещи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР