Народни средства при синузит Тези средства са много ефективни и

...
Народни средства при синузит Тези средства са много ефективни и
Коментари Харесай

Народни средства при синузит, които отлично почистват слузта

Народни средства при синузит

Тези средства са доста ефикасни и нямат никакви странични резултати!

Синузитът е доста рискова болест и носи доста неудобства и страдалчество. За страдание, тази зараза е много публикувана.

Синузитът е зараза, която визира лигавицата на носната празнина. Тя може да бъде породена от простуда, грип, бактерии или алергии.

Предлагаме ви естествени средства за битка със синзузита и един елементарен трик, който ще ви помогне да изчистите кухините и то единствено за 20 минути.

Съществуват огромен брой естествени и национални средства при синузит, избрахме за вас най-ефективните и потвърдени предписания.

1. Ябълков оцет
Ябълковият оцет е чудесно средство за лекуване на синузит. Един от най-мощните способи за потребление на оцета е композиция от 1 чаша топла вода с 2 супени лъжици ябълков оцет и 1 супена лъжица мед. Пийте по 1-2 пъти дневно по 1 чаша и синузитът ще изчезне за няколко дни.

Препоръчват се и инхалации с ябълков оцет: смесете 100 мл оцет с 200 мл вода, загрейте течността на котлон до точката на шупване, без да кипвате. Вдишвайте парите със затворени очи и затворена уста.

2. Куркума
Благодарение на мощното съединяване, намерено в куркумата известно като куркумин, куркумата има мощни лечебни свойства.

Куркуминът почиства кухините и дихателните пътища. Куркумата има противовъзпалителни свойства, това е един от най-мощните естествени способи за лекуване на инфекции.

Добавете 1 чаена лъжичка куркума на прахуляк към гореща вода, прибавете малко количество черен пипер на прахуляк, когато напитката се охлади, прибавете мед и лимон на усет. Приемайте по 1 чаша дневно.

3. Промивки на носа
Физиологичният разтвор за изплакване на носа също е доста ефикасен способ.

За разтвора можете да употребявате: 1/4 чаена лъжичка морска сол или 1/4 елементарна сол с щипка сода за самун и няколко капки кислородна вода в 1 чаша топла вода.

Правете промивките всеки ден и ще се отървете от синузита.

4. Етерично масло от риган
Това масло е доста дейно за лекуване на синузит. Инхалациите с това масло бързо ще изчистят синусите от слуз и ще облекчат възпалението. Загрейте водата до точката на шупване и капнете в нея 3-5 капки етерично масло от риган и вдишайте парата с носа си, дръжте очите и устата си затворени.

Пийте задоволително пречистена вода, с цел да помогнете на тялото ви да се освободи от слузта по-бързо.

Проветрявайте дома си по-често и изключително спалнята.

Този елементарен трик ще ви помогне да изчистите синусите от слуз за 20 секунди:

Стегнете езика си и го повдигнете до небцето, поставете палеца сред веждите си и натиснете. Останете в това състояние за към 20 секунди и слузта ще стартира да се оттича интензивно от синусите.

Много елементарен трик, само че все пак той работи и доста хора го употребяват сполучливо.

Вижте още: Лечение на липомите с домашни натурални средства

Ако имате съществени здравословни проблеми, не забравяйте да се посъветвате с вашия доктор, преди да употребявате национални средства.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР