Народни представители от управляващата коалиция внесоха в Народното събрание проект

...
Народни представители от управляващата коалиция внесоха в Народното събрание проект
Коментари Харесай

Вицепремиерът Караджов: В кратък срок ще се разплатят 50% от дължимите средства към „Автомагистрали – Черно море“ АД

Народни представители от ръководещата коалиция внесоха в Народното събрание план на решение, с което се дава опция на Агенция „ Пътна инфраструктура “ дa разплати отчасти към пътните компании дължимите суми по договорите за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Това ще разреши в къс период на пътните компании, в това число и на „ Автомагистрали – Черно море “ АД, да бъдат разплатени 50% от дължимите средства. Това изясни вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов след среща с представители на „ Автомагистрали – Черно море “ АД. Министърът се срещна с представителите на компанията, с цел да ги запознае с всички стъпки, които дружно с екипа си е подхванал до момента за разрешаване на този проблем.

Забавянето на решението по проблема с неизплатените суми по старите контракти за настоящ ремонт и поддръжка беше по юридически аргументи. Решението е кардинално и важи за всички пътно-строителни компании, на които се дължат средства по този проблем, сподели още министър Караджов.

Останалите 50% от дължимото ще могат да бъдат платени откакто комисията, която прави проверка на всички контракти за настоящ ремонт и поддръжка, излезе с промеждутъчен отчет и в случай че „ Автомагистрали - Черно море “ е в този отчет, ще се разплати и остатъкът, за който комисията ни посъветва, изясни районният министър.

Трябва да се изчистят разнообразни проблеми. Много от правилните компании стават жертва на условия. Решението на Народното събрание ще даде мандат на Министерския съвет да взима решения при разнообразни хипотези, а за други това да се прави от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Важно е да се отпуши този проблем, тъй като цялата пътна инфраструктура зависи от него, както и тематиката с пътната сигурност, сподели ръководителят на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление Настимир Ананиев.

На базата на получената информация през днешния ден ще срещнем нашите синдикални членове и те ще вземат решение по какъв начин ще продължат нашите дейности – дали ще има нови митинги, под каква форма ще продължим напъните си до приемане на цялостната сума. Нашата съществена цел е опазване на работните места, съобщи Петя Стоянова – представител на КНСБ в „ Автомагистрали – Черно море “ АД. Дружеството е с личен състав сред 750 и 1000 индивида, като 80% от тях са синдикални членове. Нашата битка е да запазим тези трайни работни места и изискванията, при които работят хората, добави тя.

Благодарим на Министерството на районното развиване и благоустройството и на групата от политици, които внесоха предлагането за разглеждане в Народното събрание. Надяваме се този проблем да бъде „ разплетен “ в най-кратки периоди, сподели изпълнителният шеф на „ Автомагистрали - Черно море “ АД инж. Ярослав Димов.

Решението на Народно събрание ще даде опция на АПИ да приключи започнатите действия по пътища и обекти в страната, които не могат да останат в сегашния си тип за летния сезон. То ще разреши АПИ да разпорежда по тези контракти за настоящ ремонт и поддръжка до избор на нов реализатор след осъществяване на процедури по Закона за публични поръчки, които организацията следва да разгласи, осведоми още министър Караджов.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР