Народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз разговаряха

...
Народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз разговаряха
Коментари Харесай

Народни представители от Комисията по въпросите на ЕС разговаряха с държавния секретар в Министерството на външните работи и европейските въпроси на Словакия

Народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз разговаряха с държавния секретар в Министерството на външните работи и европейските въпроси на Словашката република Мартин Клус.

Сред разискваните тематики по време на срещата бяха опциите за по-активно партньорство сред България и Словакия, киберсигурността, отбраната на човешките права, свободата на словото и на медиите, конференцията за бъдещето на Европа и войната в Украйна.

Заместник-председателят на КВЕС Деница Симеонова акцентира нуждата от задълбочена колаборация сред парламентите и държавните управления на двете страни в полза на своите жители. България и Словакия се намират в сложна обстановка поради енергийната си взаимозависимост в подтекста на военните дейности в Украйна, уточни тя. Деница Симеонова означи също и интензивната антикорупционна политика, която се организира от българските управляващи и която е приоритет и в Словакия.

Държавният секретар в Министерството на външните работи и европейските въпроси на Словашката република Мартин Клус изрази загрижеността си във връзка с опазването на човешките права и свободата на медиите, като Европейски Съюз би трябвало да бъде деен участник в отстояването им изключително по време на военни спорове. Той сложи акцент върху идните промени в европейското законодателство в областта на цифровите услуги, които ще допринесат за регулирането на пазара. Киберсигурността и отбраната на демокрацията са общи тематики за нашите страни, които са уязвими от деянията на дезинформация, добави Мартин Клус.

Народният представител Екатерина Димитрушева акцентира, че отбраната на човешките права, правото на цялост на персоналния живот и свободата на словото са неизменима част и дефинират образа на Обединена Европа. По думите й дезинформацията в цифровата епоха и подправените вести могат да бъдат преодолени единствено с общи решения в отбрана на изконните европейски полезности.

В диалога участваха още народните представители Александра Милчева, Борислав Антонов и Христо Гаджев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР