Народни представители от 10 парламентарни комисии провеждат среща с ръководителката

...
Народни представители от 10 парламентарни комисии провеждат среща с ръководителката
Коментари Харесай

ЕК не вижда драма със спиралата от избори у нас

Народни представители от 10 парламентарни комисии организират среща с ръководителката на работната група за възобновяване и резистентност в границите на Европейската комисия Селин Гауер, която е на посещаване у нас.

В послание към депутатите тя акцентира, че предварителните избори и неналичието на постоянно държавно управление не слагат осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) под въпрос. 

" Независимо от държавно управление или парламент, този проект е ориентиран към дълготрайни провокации пред страната ", сподели тя, представена от БНР. 

Гауер посочи като цели битката с корупцията, което да докара до последователно унищожаване на механизма за мониторинг и съдействие, енергийният преход, обществената промяна, поддръжката за райони и вложения в образованието и опазването на здравето.

Планът за възобновяване и резистентност е късмет да водим света по европейски модел за развиване, означи в приветствието си Калина Константинова, ръководител на Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии. Тя изрази задоволеност от обстоятелството, че България към този момент е получила първото заплащане по Плана:

" В този сериозен миг, както за Европа, по този начин и за целия свят, Планът за възобновяване и резистентност е един от най-важните механизми за осъществяване на сполучливи основни промени и за излизане от рецесиите на национално и европейско равнище. В тази връзка първото заплащане по Плана има значима роля за една финансова поддръжка за стопанската система ни, която ще ни направи по-конкурентни, цифрови и зелени. "

Междувременно енергийното острие на ГЕРБ Делян Добрев скочи против контрактуваното от държавното управление " Петков " с Брюксел. 

" От срещата с Европейска комисия през днешния ден в Народното събрание стана ясно, че " смяната " са договорили следното: Затваряме 40% от въглищните централи до 2026 години и ни отпускат пари за акумулатори. И това в случай че не е кон за кокошка, здраве му кажи! ", разяснява Добрев. " Сделката " му припомня на предприсъединителния интервал, когато страната затвори 1-4 блок на АЕЦ " Козлодуй ", само че тогава съгласно депутата си коствала. 

" Промяната за прощален път потвърдиха едно - не могат или не желаят да защитят националния интерес! ", прибавя ядосан още Добрев.
ТЕМА преди 15 часа 1286 преди 19 часа 616 преди 2 дни 1726
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР