Народната певица Валя Балканска събра хиляди свои почитатели на фестивала

...
Народната певица Валя Балканска събра хиляди свои почитатели на фестивала
Коментари Харесай

Валя Балканска събра хиляди "На хармана"

Народната певица Валя Балканска събра хиляди свои фенове на фестивала „ На хармана “ в Харманли.


Тя, дружно с гайдаря Петър Янев бяха специфични посетители на събитието в Града на Белоногата.

На фестивала участваха над 40 локални производители и занаятчии, които предлагаха продукцията си. На щандовете им можеха да се видят мед, билки, баници, катми, карталачета, бумбари, по какъв начин се тъчат рогозки, по какъв начин се вършат керамични съдове.
6
Няколко часа занаятчия пече „ Кокошка по съчанлийски “. Това е теле, в което има агне, в агнето – кокошка, а в кокошката яйце. Такива печива давал работодателя в края а летния сезон в беломорското село Съчанли. След като се опече, той раздавал телето на служащите си, агнето на фамилията, а кокошката оставял за себе си. Танцьори пресъздадоха постановката „ На хармана “ по музика на известния гъдулар Димитър Лавчев.
6
Едновременно тържествено бе открит и гроздобера в Южен Сакар. Местни самодейци, облечени в национални носии пресъздадоха старинния бит. Днес гостите са на винен тур във винарни от региона. На събитието участваха народните представители Делян Добрев Делян Александров Добрев е роден в град Хасково. Той приключва висшето си... към профила, Евгения Ангелова, и Георги Станков и регионалния шеф Станислав Дечев.
6
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР