Народната партия (НП) - главната опозиционна партия в Испания, е

...
Народната партия (НП) - главната опозиционна партия в Испания, е
Коментари Харесай

Консерваторите в Испания набират подкрепа, но им трябва сделка с крайнодесните

Народната партия (НП) - основната опозиционна партия в Испания, е в положение да завоюва парламентарните избори през декември, сочат резултатите от изследване на публичното мнение, оповестени в понеделник, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Национален парк ще може да реализира болшинството, което ѝ е нужно, с цел да ръководи, единствено в случай че подписа съдружно съглашение с крайнодясната партия " Вокс ", което обаче може да се окаже проблематично, отбелязва организацията.

Според изследването, извършено от частната анкетна компания " Хе А Де 3 " ръководещата лява коалиция, ръководена от Испанската социалистическа работническа партия (ИСРП) на премиера Педро Санчес, се подрежда след Национален парк и няма да може да реализира болшинство, даже и да се коалира с всичките си обичайни и нетрадиционни сътрудници в Народното събрание. Консервативната Национален парк се чака да завоюва 32.4% от гласовете или сред 139 и 143 места в 350-местната долна камара, което не се разграничава доста от резултатите от предходното изследване, извършено от " Хе А Де 3 " през ноември, отбелязва организацията. ИСРП е с към 5 пункта по-надолу в класацията и с най-много от 111 места в Народното събрание, което опонира на оповестените на 17 март резултати от изследване на държавния Център за социологически изследвания, съгласно които ИСРП изпреварва Национален парк.

Все отново, от последното изследване на " Хе А Де 3 " насам позициите на ИСРП са се подобрили, отбелязва " Ройтерс ".

Колкото до съдружния сътрудник на ИСРП - крайнолявата партия " Унидас подемос ", тя затвърждава позициите си с 8.9 на 100 от гласовете, макар неотдавнашния раздор в обединението по отношение на джендър политиката и други въпроси, напомня организацията.

В същото време партията " Вокс ", която се афишира против имиграцията, феминизма и политиката за отбрана на ЛГБТ общността и други малцинства, е постигнала по-висок резултат с поддръжка от 14.9% или 43-45 места в Народното събрание, които обаче са относително по-малко от 52-е места, които завоюва на изборите през 2019 година

 Хиляди хора стачкуваха в Мадрид срещу абортите Хиляди хора стачкуваха в Мадрид срещу абортите

Очаква се 30 места в Народното събрание да бъдат извоювани от самостоятелни и районни партии, като множеството от тях най-вероятно ще поддържат коалиция сред Национален парк и " Вокс ", съгласно изследвания в обособени региони, чиито резултати обаче не дават доста изясненост.

Лидерът на Национален парк Алберто Нунес Фейхоо сподели, че би предпочел да не би трябвало да се коалира с " Вокс ", само че може да няма различен избор.

През май в Испания ще се проведат общински и районни избори, които ще покажат поддръжката, която главните политически партии ще имат на общите избори през декември, отбелязва организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР