Народен представител захапа Лукойл.Лукойл трябва да се научи да играе

...
Народен представител захапа Лукойл.Лукойл трябва да се научи да играе
Коментари Харесай

Сабрутев: Всеки щеше да взема 5000 евро заплата, ако Лукойл си плащаше данъците

Народен представител захапа " Лукойл ".

" Лукойл " би трябвало да се научи да играе на пазарен принцип, а не да бъде облагодетелствана от страната и изпълнителният ѝ шеф да играе карти с Бойко Борисов. За това бе безапелационен депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев в изявление за Nova News. 

Според него, концепцията за предварително преустановяване на дерогацията на съветски нефт е била " безумна " и е щяла да докара до скок в цените на горивата и растеж на инфлацията. И това, по думите му, е доказано от службите и няколко министерства. " Разумът и причините надвиха и това няма да се случи. Благодарение на дерогацията накрахме " Лукойл " да върнат бизнеса си от Швейцария в България, с цел да си заплащат налозите тук ", добави той. 

Сабрутев акцентира, че от компанията би трябвало да схванат, че в България към този момент има ръководство и да се научат да заплащат налозите си, написа novini.bg.

" Последните 12 години виждахме цялостно безхаберие. За този интервал " Лукойл " не са платили 1 лев налог. Всеки можеше да взима най-малко 5 000 евро заплата и половин България да е заета във високотехнологичния бранш, в случай че е прав Делян Добрев и за една година дължат 3 милиарда $, представете си каква сума е това за 12 години ", пресметна депутатът. 

" Трябва да се ревизира кой е бил политикът или политиците, които са били на веригата на " Лукойл ", уточни още той. 

Сабрутев сподели графика на цените на горивата преди и след дерогацията на съветски нефт за " Лукойл-Нефтохим ". По думите му, тя има смисъл, само че не може да продължи постоянно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР