Народът ни е много сериозно опростачен за последните 15 години

...
Народът ни е много сериозно опростачен за последните 15 години
Коментари Харесай

Писателят Калин Илиев: Този народ е много сериозно опростачен

Народът ни е доста съществено опростачен за последните 15 години ръководство на тази хунта.
Това съобщи в предаването писателят и драматург Калин Илиев, разяснявайки обществено-политическите процеси у нас. По думите на Илиев опростачването е най-тежкото завещание, с което ще би трябвало да се преборим. " Това са повече от 15 години - одиозният облик на Борисов е на напред във времето и излъчва своите послания. А тези послания са на мачо, който е безкултурен, пошъл, който е хитрец. Това са години облъчване от все по-разширена медийна диаспора - купена и прекупувана ", изрази мнение писателят.
Калин Илиев е уверен, че повода у нас да не се приказва за просвета, е тъй като за нея не приказва министър-председателят. " Не приказват министрите, не приказват депутатите, не приказват хората, които назоваваме " хайлайф ". " Хората на площада, които стачкуваха, сублимираха своите стремежи и това дълбинно изтласкване на тази социална сила, се осъществя в това, че нямайки тъкмо облика на това, което хората мечтаят да видят, те в последна сметка гласоподаваха за това, което им предложи политическата реалност в България. Гласуваха за " ИТН " и за " Изправи се! Мутри вън! " Слагам настрана " Демократична България ", която организира две-три сполучливи акции и съумя да стегне своя електорат - по-голямата част от градската десница съумя да се събере ", уточни Илиев. Писателят е уверен, че в партиите на протестта не се вижда привлекателността на фантазията на средностатистическия гласоподавател.
" Не може, когато от горе надолу се приказва единствено за пари, единствено за обири, единствено за корупция, единствено за чекмеджета, единствено за Барселона и така нататък - по този начин се опростачва и медийната среда. Става надали не неловко да приказваме за просвета, а за нея нормално приказваме, когато се наложи по някаква причина да приказваме ", разяснява Калин Илиев.

Целия диалог с писателя гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР