Народът ни е казал, че смехът е здраве и че

...
Народът ни е казал, че смехът е здраве и че
Коментари Харесай

Смехът е здраве - вижте и се посмейте с тези невероятни вицове днес!

Народът ни е споделил, че смехът е здраве и че смеещият се човек е благополучен човек. Истината е, че шегите, закачките и вицовете ни оказват помощ да забравим дневните грижи и напрежение. Подбрали сме страхотна сбирка анекдоти и вицове, на които да се насладите в идващите редове: 
Защо българинът пие ракия? 
Отговорът на този въпрос от епохи е прикрит в името РАКИЯ. То е формирано от старобългарски думи. " РА " значи " Бог, слънце, владея ", " КИ " - вътрешна сила ", " Я " - аз. В превод на актуален език става: 

" АЗ ОВЛАДЯВАМ ВЪТРЕШНАТА СИ ЕНЕРГИЯ "
Важно е да се означи, че тази версия на превода е годна при консумация на по-малки количества. Когато пием повече ракия, силата става по-голяма и носи своя принос за случването на забавни и необикновени феномени, някои, от които попадат във фолклора. Тогава самата дума има различен прочит: 
" ВЪТРЕШНАТА ЕНЕРГИЯ ОВЛАДЯ МЕН "  
Разликата сред двата превода е към половин литър. Наздраве! 
 
На какво ме научи мама? 
Известна детска писателка била на посетители на известно телевизионно предаване и получила въпрос от публиката: " На какво ви научи вашата майка? ". Авторката без съмнение отвърнала: 
- Мама ме научи на редица потребни уроци, които са с мен и до ден сегашен: 
Да се стремя към невъзможното: " Затвори си устата и си яж супата! " ;  Да бъда религиозна: " Моли се, тая гняс да се изпере! " ; Да мисля разумно: " Така е, тъй като по този начин споделих! " ;  Да бъда издържлива: " Няма да ставаш от масата до момента в който не си изядеш всичко! " ;  Да виждам самоуверено напред: " Само почакай да стигнем у дома и ще видиш какво ще ти се случи! " ;  На знания в генетиката: " Това си го взела от татко си " ;  Разбиране на това какво е причинно-следствена връзка: " Ако искаш да видиш слънчева светлина, ще си изчистиш стаята " ;  Да реализирам това, което желая самичък: " Искаш чай? Иди и си налей! " ;  Да бъда независима: " Аз тук да не съм ти прислужница?! " ;  Да не последвам сляпо другите: " Ако Ванко скочи от моста, ти ще скочиш ли?! ".   
Майчинско съпоставяне: 
- Лош;
- По-лош;
- Най-лош;
- Същия като татко му. 
Заглавна фотография: Pixabay
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР