Народът на Нидерландия знае големия брой мигранти, които стигат до

...
Народът на Нидерландия знае големия брой мигранти, които стигат до
Коментари Харесай

Стеф Блок: Нидерландия иска уверение за стриктен контрол на границата преди България да влезе Шенген

Народът на Нидерландия знае огромния брой мигранти, които стигат до нашата страна и би трябвало да е убеден, че ще има извънредно мощен, прецизен надзор на външната граница, извънредно безкомпромисни механизми за охраняване на тази граница преди да приемем присъединяване на България в Шенген. Това сподели външният министър на Кралство Нидерландия Стеф Блок, който дружно с външния министър на България Екатерина Захариева дадоха конференция след обща среща с премиера Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Екатерина Захариева сподели, че и на среща с министър-председателят, и на срещата с нея, са обсъждали тематиката във връзка с миграцията и фактът, че България се оправя извънредно добре с опазването на външните граници на Европейски Съюз.

„ Изразихме предпочитание и желание, и позиция, че е извънредно време България да се причисли по въздух и море към Шенгенското пространство, без значение от това, че да – Шенген се нуждае от промени, само че ние считаме, че България е покровител на промени, които биха се осъществили в Шенген. Ние също считаме,че промени там са нужни ”, сподели посланик номер едно Екатерина Захариева.

„ Чухме за споделеното предпочитание на българското държавно управление България да стане член на Шенген. Ние разбираме това предпочитание, само че се надявам, че вие ще разберете събитие, че народът на Нидерландия знае огромния брой мигранти, които стигат до нашата страна и би трябвало да е убеден, че ще има извънредно мощен, прецизен надзор на външната граница, извънредно безкомпромисни механизми за охраняване на тази граница преди да приемем присъединяване на България в Шенген ”, сподели министър Блок.

В отговор на въпрос какво е належащо, с цел да получи България безапелационната им поддръжка за участието си в Шенген по въздух и море, той сподели, че е впечатлен от постигнатия напредък, министър председателят му е посочил многочислени фотоси на оборудванията по границата, които охраняват външната граница.

„ Но има още една част, обвързвана с граничния надзор, по какъв начин се оправя държавното управление с корупцията, какъв е методът към трафика на хора, има ли спомагателни системи, които са внедрени в битка с трафика на хора и корупцията. В тези области считам, че има потребност от спомагателен прогрес, битката с корупцията и по-стриктна система ще са предизвикването на България ”, сподели той.

Екатерина Захариева добави, че несъмнено, че постоянно има място за усъвършенстване. „ Но България демонстрира, че освен охранява външните граници, само че че, и това демонстрират и следствията, които имаме против трафиканти, единствено от началото на годината са 100 случая за следствие на трафиканти хора ”, уточни тя. Захариева добави, че министър-председателят е поканил министъра да види със личните си очи границата. „ И аз съм уверена, че когато видят на място, напълно скоро Холандия ще вземе решение в интерес на България ”, уточни тя. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР