Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да

...
Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Недопустимо е над България да се веят други знамена

Народ, който допусне да подменят историята му, е жертван да изгуби и свободата си, съобщи в речта си във връзка 3-ти март президентът

Недопустимо е над България да се веят други флагове, с изключение на българското. Това съобщи в речта си във връзка отбелязването на 145 години от Освобождението на България президентът Румен Радев.
Поздравителната тирада на президента:

Скъпи съотечественици,

Преди 145 години на тази дата възкръсва България. Армията на съветския император Александър Втори, съкрушава Османската империя. За втора година посрещаме празника, до момента в който в Украйна бушува война. В нея се избиват мъжете, чиито предци дружно са освобождавали Родината ни. Това е и наша болежка.

Пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят и нашата рогозка. От нас зависи да не го допуснем. Да не допуснем бесовете да обладаят и нашите души, нашата тирада и нашите дейности. Недопустимо е над България да се веят други флагове, с изключение на българския трикольор.

Преди век и половина възрожденците се захванаха да градят новата българска държавност. Стожерите на Нова България са просветата, армията, демократичният блян на Апостола и солидарното възприятие, че сме един народ в Мизия, Тракия и Македония.

Днес всички тези стожери на държавността са подложени на офанзиви. Намират се хора, които оферират да разоръжим армията в разгара на войната. Намериха се политици, които загръбиха нашите сънародници край Вардар. Други трансформират чистата и свята република на Апостола в безконтролен политически спектакъл, а театъра - в политика.

Скъпи съотечественици,

Войната с предишното е път към саморазрушаването. Историята не е слугиня на политиката. Тя е еднаквост, опит и ентусиазъм. Някога възрожденци, опълченци, будители, строители на модерна България възкресиха Родината. Те пишеха история. Наш дълг през днешния ден е да я опазим от безродници и осквернители. Народ, който допусне да подменят историята му, е жертван да изгуби и свободата си. Нашето предопределение не е да я пренаписваме. Нашата задача е да я съхраним, с цел да пребъде България.

Затова през днешния ден отдаваме респект на нашите национални герои, на войните от армията на царя-Освободител и на всички тези, които век и половина градиха и бранеха България.

Благодаря на всички вас, които с наличието си през днешния ден отстоявате историческата истина.

Честит празник! Да живее България!   

 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР