Наркозависим пловдивчанин, пребил питбула си на улицата до Френската гимназия

...
Наркозависим пловдивчанин, пребил питбула си на улицата до Френската гимназия
Коментари Харесай

Пловдивчанин насилвал питбула си

Наркозависим пловдивчанин, пребил питбула си на улицата до Френската гимназия в града, е на независимост, а кучето – в амбулатория. Случаят е от 9 април сутринта.

Агресивните подиуми са станали на метри от Френската гимназия в града. Учениците не са останали безучастни, а са показали гражданска интензивност и незабавно са алармирали полицията, само че настояват, че техен патрул се е отзовал прекомерно късно.

На 9 април към 08.00 ч. видях куче във очевидно безпомощно положение – куцаше, трепереше, имаше кръв и следи от порязване, описа по Нова телевизия ученикът Румен Лазаров.

На отсрещния тротоар стоеше мъж, който извика животното. Попитах го дали е негово и за какво е в това положение. Казах му, че ще извикам полиция. Подадох сигнал, само че униформени пристигнаха след 2 часа, когато мъжът към този момент си беше тръгнал, разясни Иван Вангов.

На място идва и преподавателят по физическо образование Стоян Божков.

Полицията пристигна със забавяне, взеха данните на децата и алармираха районното ръководство. След голям брой позвънявания на съседи разбрахме, че той очевидно работи в автомивка. Патрул отиде да го търси, само че не го откри, разяснява мъжът.

Според локални поданици има информация, че мъжът малтретира кучето от години. Твърди се, че животното е насилвано и полово. Много от съседите му се опасяват, защото е нападателен.

Благодарение на учениците четириногото е избавено.

В момента се лекува в клиника, като от учебното заведение са почнали акция за набиране на средства за лекуването му.

От полицията в Пловдив оповестиха, че сигналът е подаден на тел 112 в 08.25 ч., 20 минути по-късно техен автопатрул се е отзовал, а в 09.10 ч. е постъпил втори сигнал.

Оттам допълват, че мъжът е наркозависим, престъпно проявен и има психологични проблеми.

Не е арестуван за последния побой над животното, формиран му е акт.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР