Наркотичното вещество ЛСД е най-известно със странните си зрителни ефекти:

...
Наркотичното вещество ЛСД е най-известно със странните си зрителни ефекти:
Коментари Харесай

Какво „виждат“ слепите хора, когато взимат ЛСД?

Наркотичното вещество ЛСД е най-известно със странните си зрителни резултати: даже дребна доза може да накара станите на стаята ви да засветят и заиграят. Предметите се огъват, цветовете се разливат и комплицираните шарки хвърлят отбясъци на всички места. Какъв обаче би бил резултатът, в случай че не можем да виждаме? Отговорът на този въпрос идва от необикновен отчет, оповестен в априлския брой на научното издание Cognition and Consciousness. В него 70-годишен някогашен рок музикант, кьорав по рождение, разказва своите прекарвания.

Човекът, прикрит зад псевдонима господин Блу Пентагон, по името на обичания му тип ЛСД, дава на учените в детайли изложение на прекарванията си под въздействието на опиата по време на музкалната си кариера. С или без ЛСД той в никакъв случай не е имал зрителни чувства, по тази причина пък получава забележителни слухови и тактилни халюцинации, както и обединение на двете сетива във формата на синестезия.  

„ Никога не са ми идвали никакви образни облици. Не мога да видя или да си показва какво е ярко или мрачно “ – споделя господин Блу Пентагон. Но под въздействието на ЛСД чува неповторими звуци, които трансформират слушането на музика в доста по-богато прекарване. „ Музиката на Третия Бранденбургски концерт на Бах имаше резултата на водопад. Чувах по какъв начин цигулките свирят в душата ми и се улових да повеждам едночасов монолог, изполвайки гласове с разнообразни тонове... ЛСД даваше на всичко „ височина “.  Звуците на песните, които нормално слушах, ставаха триизмерни, дълбоки и мудни. “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР