Наркооранжерия за милиони бе разкрита в Сливенско вчера. Става дума

...
Наркооранжерия за милиони бе разкрита в Сливенско вчера. Става дума
Коментари Харесай

Следовател Маринов: Наркооранжерията в Сливенско е като подземен оазис с изкуствени слънца

Наркооранжерия за милиони бе разкрита в Сливенско през вчерашния ден. Става дума за огромно по повърхност оборудване с няколко пространства, снабдени с високотехнологично съоръжение за развъждане и разпространяване на марихуана. Това изясни в предаването „ Тази заран “ по БТВ следователят от Националната следствена работа Мариан Маринов за откритата солидна бетонна структура на равнище кота минус.

„ Входът към тази структура беше замаскиран с каросерията на остарял микробус и на процедура от задната врата на транспортното средство се влизаше в помещението “, разясни той. По думите му ситуацията, реализирана с помощта на оборудването, наподобявала един под земята оазис с изкуствени слънца, представляващи светлодиодни лампи. Мощността им била към 600 вата, а площта на всяка една била към 2 кв. метра. Общото количество на тези лампи и всичките потребители на електрическа енергия допуска разход на ток от към 50 до 100 киловата на час, което изисква голям енергиен запас за зареждането на цялата система.

Наркооранжерията разполага и с въздухоподаване, вентилация, климатична апаратура и надзор на влагата, на температурата и подаване на течен тор. Има водопроводна система от резервоари.

 ГЕРБ/СДС

Според следовател Маринов оборудването наподобява на бункер, в който може да се живее дълго време. Било е планувано още едно помещение да се трансформира в наркооранжерия.

До момента на 7 души са повдигнати обвинявания. Не се знае кой е уредникът на незаконната група, само че го грозят от 10 до 20 години затвор.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР