Наркодилърът Денис Мустафа Камел ал Газзи, който преди месеци наръга

...
Наркодилърът Денис Мустафа Камел ал Газзи, който преди месеци наръга
Коментари Харесай

Обвиненият за убийство дилър Ал Газзи бил дрогиран, когато наръгал Илиян заради заря

Наркодилърът Денис Мустафа Камел ал Газзи, който преди месеци наръга смъртоносно Илиян Илиев в София, е бил дрогиран по време на убийството. Това излиза наяве от показанията на негов другар по делото, което напълно скоро влиза в съда.

Поводът за свирепата експанзия на мъжа била заря, с която Илиян и приятелите му означават щастливо събитие.

Само няколко часа по-рано те получават вест, която ги стопля в студения другояче 9 януари.

“На моя огромен брат в живота му се роди наследник! Обичам те, Mitko Mitev ”, написа Илиян в един от последните си постове в профила си във фейсбук. Затова някогашният боксьор и компанията му излизат да честват пред блок в кв. “Люлин 3 ”.

Групичката се забавлява, пуска фойерверки в чест на раждането на момчето. Илиян получава и втори мотив за наслада - обичаният му тим “Ювентус ” обръща резултата с “Рома ” и от 1:3 побеждава с 4:3, а вратарят на торинския исполин Войсчех Сченсни демонстрира, че този път Вечният град няма да се надигне от пепелта (алюзия със споделения от Илиев коментар на Питър Дрюри за поврат на “Рома ” против “Барселона - б.а.), и избавя дузпа, въпреки отборът му да е с човек по-малко.

“Хвана я ”, съпроводена с емотикони на фойерверки, е и последната въобще обява на Илиев във фейбсук, написана в една от почитател групите на клуба.

В този миг - към 23 часа, фойерверките в “Люлин ” към този момент са заглъхнали. Сигнал против тях нямало. Дори от бабата, която в дните към Нова година се оплакала 7 пъти в полицията, че пиротехника стресира пекинеза ѝ.

Вместо това от прилежащия блок излязъл 23-годишният наркоман и осъждан дилър Денис Мустафа Камел ал Газзи. Бил с приятелката си. Тя почнала да пръска по лицата хората със спрей.

“Решихме, че момчето ще я успокои ”, споделя един от участниците в празненството. Той още не знаел, че няколко секунди по-рано Ал Газзи към този момент протегнал ръка на различен.

Мъжът го чул да вика: “Ще ви убия, ще ви изколя! ”, и по тази причина му споделил, че момчетата чествали раждането на дете, само че купонът към този момент приключил.

Тогава намиращият се в изпитателен период поради условната си присъда за разпространяване на дрога мъж извадил нож. Свидетелят Станев обаче съумял да се отдръпне и избягал.

Ал Газзи се насочил към Илиян и без предизвестие го атакувал. Намушкал го във врата и избягал. “Егаси, тоя ме наръга ”, промълвил Илиев на своя другар, който незабавно почнал да притиска раната, а различен от компанията се обадил на тел. 112.

Настанала блъсканица. Съседи излезли да видят какво става.

“Децата ме разсъниха и споделиха, че се случва нещо пред блока. Слязох и видях, че на тротоара, който е против блока, лежи момчето и към него има доста хора ”, споделя свидетел пред “24 часа ”.

“Видях, че един мъж стиска към врата му, попитах какво е станало. Той единствено дръпна ръка и ми сподели, че има прободна рана ”, изясни мъжът.

По това време Ал Газзи към този момент бягал. Камера го засякла по какъв начин се отдалечава от мястото на престъплението. Друга записала самия удар. По оперативни данни на проверяващите след убийството мъжът отишъл и си взел опиати.

Това опровергава версията, стартирана от разнообразни уеб сайтове, че Илиев е дилър и е отказал да даде стока в задатък на Ал Газзи. След като се сдобил със скъпоценната за него дрога, Денис зарязал гаджето си и се укрил, а Министерство на вътрешните работи го търси два дни, преди да се съобщи.

“В понеделник разбрах, че момчето е умряло. На идващия ден видях, че нещата са съществени, и се предадох ”, изяснява Ал Газзи. Той твърди, че бил предизвикан от компанията на Илиян. Не признава за намушкването, а юристът му Мирослав Христов акцентира, че имало очевидец, който твърдял, че не забелязал нищо. Други четирима обаче са видели Ал Газзи да намушква Илиев, сочат данните по следствието.

В прокуратурата то се води от Виолета Желева. Обвинителката първо бе подвела под отговорност Ал Газзи за ликвидиране. То се санкционира с от 10 до 20 години затвор. Според съдебномедицинската експертиза, представена от Желева, Илиев е умрял в страдания.

“От удара с ножа до изпадането в безсъзнание и смъртта е изпитвал обилни премеждия, осъзнавал е, че умира ”, обясни прокурорката в съда при едно от настояванията на Ал Газзи да излезе от ареста. Тогава тя още не беше трансформирала обвинието на дилъра. Адвокатът му опонира с думите: “Самото причиняване на гибел постоянно е обвързвано с несъмнено преустановяване на витални процеси ”.

Той чу по какъв начин съдът насрочва обжалването за избрана дата и не възрази. При настъпването ѝ се оказа, че е в отпуск от месец. “Иска да минат 8-те месеца оптимално задържане без вкарването на делото в съда ”, ядосваха се приятелите на Илиян. Според тях Христов тупкал топката, с цел да не се предяви новото обвиняване на клиента му, съгласно което той може да бъде арестуван без дело година и половина.

Юристът би трябвало да участва на предявяването на нови обвинявания. Самият Ал Газзи няколко пъти отказал това да стане в наличието на длъжностен бранител. Желева обаче повдигнала обвиняването, с което мъжът може да получи по-висока присъда - от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. Според Софийския апелативен съд, въпреки да не е било предявявано, то е в действие. Така единствено 12 дни преди приключването на 8-те месеца - 30 август, магистратите оставиха Ал Газзи в ареста и обясниха, че срокът за задържане към този момент е нов. Той има и още едно обвиняване - за ликвидиране по хулигански подбуди. Причината - Ал Газзи слязъл да се разправя за фойерверките, крещял и псувал, преди да прободе Илиев.

Оказва се, че има данни мъжът да е бил надрусан при самото нахлуване. Информацията е от негов другар, с който били дружно, преди Ал Газзи да излезе. Той обяснил също, че Денис е нападателен. Същото споделила и приятелката му, като показала, че най-малко към нея е въздържан. 23-годишният мъж има присъда за разпространяване на дрога от година и шест месеца условно с 4-годишен изпитателен период, който не е бил изминал по време на убийството.

Едва ден преди него Ал Газзи блъснал спрялата на червен светофар кола на Василиса Георгиева. “Когато слязох, с цел да видя какво се случва, незабавно погледнах към лидера на колата, която ме удари. Мога да го опиша като несъответстващ човек. Според мен той беше дрогиран. Попитах го - какво прави, не ме ли вижда. Той ми отвърна: “Не, не те видях ”. После добави, че съжалява. Реших да не се занимавам, тъй като бях сама. Самият той ме помоли да не крещя полиция. Аз бързах за работа и просто се съгласих. Единственото, което направихме, беше да напишем двустранен протокол. След това си потеглих ”, споделя дамата. После видяла, че дилърът не е попълнил номера на книжката си. Тя му се обадила, а Ал Газзи пристигнал с непознато удостоверение за правоуправление.

А малко след убийството се появиха и клипове по какъв начин Ал Газзи заплашва възрастен човек, както и мъжът, който станал да го отбрани. “Що ме караш да си извадя ножа и да те наръгам, бе ”, е репликата на Ал Газзи във видеото. Самият мъж обаче не приел заканите на съществено, по тази причина дилърът няма обвиняване за тях. По делото против него към този момент са разпитани всички очевидци, подготвени са и поисканите от Желева и Христов експертизи. Очаква се то скоро да влезе в съда с обвинителен акт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР