Наркодилър се примоли да бъде пуснат от ареста. Варненският апелативен

...
Наркодилър се примоли да бъде пуснат от ареста. Варненският апелативен
Коментари Харесай

Наркодилър поиска да излезе от ареста, не го пуснаха

Наркодилър се примоли да бъде пуснат от ареста. Варненският апелативен съд обаче удостовери отхвърли на Разградския областен съд да постанови по-лека мярка за неотклонение на обвинявания, в държане за разпространяване на високорисково наркотично вещество, Веселин Г., у който при полицейска инспекция бяха открити 28.6 грама марихуана.

Адвокатът му настоя, че по този начин повдигнатото обвиняване не изисква наложително използване на мярка " задържане под стража “. Той счита, че Веселин излишно е в ареста, в случай, че в последните месеци не са събирани нови доказателства и не са осъществявани процесуално-следствени дейности.

Представителят на Апелативната прокуратура е на мнение, че от доказателствата може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието. Опасността от укриване се извежда от множеството пътувания на обвинения отвън страната. Рискът от осъществяване на закононарушение при по-лека мярка се обуславя от 3 предишни осъждания с предмет наркотични субстанции, както и от предхождаща активност по разпространяване.

Апелативният съд във Варна показа изводите на Разградския областен съд, който е оценил всички относими условия. Съществува обосновано съмнение Веселин Г. да е направил действието. Тази теза се основава на задоволително доказателства и не се оспорва от отбраната. Първата инстанция вярно се е позовала на данните за личността на обвинения. Той има 3 предишни присъди за 4 закононарушения. Три от действията са свързани с държане на наркотични субстанции и ръководство на автомобил след използването им. Последното закононарушение е било осъществено в изпитателния период на предхождащо наказание. Това значи, че възпиращ и изправителен резултат не е бил реализиран. Допълнително събраните данни за личността на Веселин Г. също са отрицателни.

По тези съображения не е нужна подмяна на задържането му под стража с по-лека мярка за процесуална насила, реши Апелативният съд. Определението е дефинитивно и не може да се апелира.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР