Наричат себе си усмивковци и пристигат с много шум на

...
Наричат себе си усмивковци и пристигат с много шум на
Коментари Харесай

"Усмивковци" на две гуми: Доброволци мотористи помагат в „Бригада нов дом“

Наричат себе си " усмивковци " и идват с доста звук на две гуми. Това са доброволците, които оказват помощ на „ Бригада нов дом “ да осъществен фантазията на 10-годишната Василена за видоизменен дом.

„ Подпомогнали сме ги при записването на децата в детска градина и на учебно заведение, както и в това да си намерят общинско жилище, изяснява Ваня Цветанова

„ Когато разбрах историята на самотния татко, който се грижи за болната си майка и малко момиче, се сложих на негово място, че желае да зарадва дребното си детенце. Не сме го избирали, съгласихме се и непосредствено тръгнахме ", споделя доктор Асен Цеков, създател на съдружие „ Да дарим усмивка “.

Снимка: bTV

Доброволците са на пръв взор напълно разнообразни по специалности - детски неврохирург, фотограф, търговец, изпращач - но са обединени от това повече от 7 години да вършат положително.

„ Първото, което научих, е, че не е нужно да можеш да отделиш милиони, с цел да помагаш. Можеш да помагаш с малко, само че постоянно. Може да помагаш с времето, което отделяш, може да помагаш и с труд “, споделя Поли Михайлова, част от доброволците. 

Екипът сбъдна и друга фантазия на младия мъж – да се озове на същинска спортна писта

Именно с труд оказват помощ и на " Бригада нов дом ", само че също и на други фамилии в потребност.

Снимка: bTV

„ Помагаме на самотни майки, на многодетни фамилии на възрастни хора. Пета година поред ние обгръщаме зрелостници, които са в неравностойно състояние и желаят да посрещнат този специфичен миг в живота си, само че нямат подготвеност. Ние им осигуряваме всичко - облекла, рокли, костюми, транспорт и най-атрактивното - конвой от мотори “, споделя още доктор Асен Цеков.

Сега " Да дарим усмивка " е с повече от 200 доброволци, а концепцията идва от доктор Асен Цеков, който посещава дом за деца със специфични потребности в град Роман. Там взема решение, че дружно със своите другари могат да оказват помощ на децата.

Това, което ги вдъхновява да не стопират да вършат положително, е възприятието, което получават щом видят усмивките на фамилиите в потребност. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР