Наричат го болестта на 21 век и причинителят на повечето

...
Наричат го болестта на 21 век и причинителят на повечето
Коментари Харесай

Лятото ни помага да преборим стреса

Наричат го заболяването на 21 век и причинителят на множеството здравословни проблеми. Всички ние го познаваме от близко, виждаме го постоянно, само че срещите ни са постоянно напрегнати и изтощаващи. Познахте ли кой е той? Да, приказваме за напрежението. За това положение, в което се усещаме изтощени, комплицирани, претрупани, безразлични, без предпочитание и мотивация даже за елементарни житейски действия. Рано или късно всеки попада в клопката му и е значимо да можем да сме осведомени със признаците му, както и с методите за превъзмогването му.

Най-често срещаните причинители на стрес са многото професионални и персонални задания, които би трябвало да решим в съкратени периоди, нереалистичните ни упования, съществуването на разнообразни страхове, неналичието на отмора, недоспиването и даже неприятният хранителен режим. Често подценяван факт е заседналият и небалансиран метод на живот, който способства значително за възприятието на тревога и напрежение. Неблагоприятните последствия от напрежението върху здравето и целия ни живот могат да са доста съществени и притеснителни, по тази причина е значимо да вземем ограничения в точния момент.

Предлагаме ви няколко бързи и ефикасни способи да преборите напрежението, които потвърдено работят и освен ще ви създадат по-спокойни, само че и ще ви донесат голям брой позитивни резултати върху здравето.

ВРЕМЕ НА ОТКРИТО

Юли и август са най-слънчевите месеци от годината, в които можем да си набавим задоволително количество витамин D, с който да запасим организма си за идните зимни месеци. Дефицитът на витамин D стопира синтеза на допамин, който дава отговор за положителното ни въодушевление, което е добре да имаме, в случай че сме подложени на стрес. Хубавото време ни подготвя да бъдем повече време навън, да се разхождаме и забавляваме с другари. В тези моменти смарт устройствата ни оказват помощ освен да осезаем хубавите страсти дружно, само че ни стимулират да сме по-активни, да се, да задаваме нови спортни цели и дестинации.

ПОВЕЧЕ ДВИЖЕНИЕ

Какво се случва с организма, когато сме под стрес? Количеството на кортизол – „ хормонът на напрежението “, се усилва, с цел да ни помогне да се оправим с напрегната и натоварена обстановка, само че непрекъснато високите равнища на хормона водят до здравословни проблеми. Ако желаеме на улесним организма в разграждането на кортизола, с цел да можем да овладеем елементарно напрежението, би трябвало да сме повече физически дейни. Модерните технологии могат да ни оказват помощ доста в намирането на по-балансиран и здравословен метод на живот. Скорошно проучване измежду хора на възраст сред 15 и 70 години сподели, че 33% от хората, които живеят интензивно, употребяват смарт устройства, 25% са стимулирани да са дейни, с цел да се усещат добре, а 20%, с цел да са по-здрави. Разнообразни и атрактивни предложения на смарт устройства, които ни оказват помощ в построяването на положителни двигателни привички можем да открием в най-новата акция на Yettel. Тя е отдадена на дейния, здравословен и уравновесен метод на живот и през летните месеци ни предлага атрактивни промоции, които да ни вдъхновят да се движим пoвече.

ДОСТАТЪЧНО СЪН

Сънят е обвързван с времето на покой и цялостна релаксация. Това е времето, в което организмът ни се зарежда с сила за идващия ден. Ако се съмнявате дали сънят ви е първокласен, можете да го следите със, който регистрира другите етапи на съня, а разнообразни мобилни приложения могат да ви посъветват по какъв начин да го подобрите. Сънят е от голяма важност освен за общия ни тонус, само че и за положителната ни форма припомнят експертите. „ Качеството и продължителността на съня са рисков фактор за затлъстяване. Ако хората над 18-годишна възраст спят по-малко от 8 часа риска от затлъстяване се усилва, а за децата продължителността на съня би трябвало приблизително да е 10-11 часа. Добрият сън има отношение освен към апетита. Докато спим мозъкът почива и се задействат разнообразни системи и процеси свързани със здравето “, споделя доцент доктор Теодора Дърленска, ръководител на Българското съдружие за изследване на затлъстяването и съпътстващите го болести.

Повече информация за акцията на Yettel за деен и здравословен метод на живот „ Смeло напред “,.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР