Наричат Джером Хамън мъжът с три лица. Той се намира

...
Наричат Джером Хамън мъжът с три лица. Той се намира
Коментари Харесай

Историята на `мъжа с три лица`

Наричат Джером Хамън " мъжът с три лица ". Той се намира в болница в Париж три месеца след неговата втора трансплантация на разположение и бързо приема новата си " еднаквост ". 

Лицето му е безпрепятствено и не се движи, следва черепът, кожата и чертите му да бъдат изцяло подравнени - развой, който включва потребление на имуносупресори, които да предотвратят тялото му да отхвърли трансплантацията. 

Джером Хамън страда от неврофиброматоза вид 1 - генетично заболяване, при което се визира растежът на клетките в нервната система, което води до формиране на тумори в нервната тъкан. 

Първата трансплантация е осъществена през юли 2010 година и е сполучлива. Втората интервенцията на 43-годишния мъж е осъществена на 15 и 16 януари и той продължава да се възвръща. 

Хамън изяснява, че се усеща добре и няма самообладание да пристигна края на лекуването, с което спри се трансформира в първия мъж, получил две трансплантации на разположение, заяви AFP. 

Негов доктор още веднъж е пластичният хирург Лоран Лантиери. Той е отпред на екипа, който прави процедурите на Хамън. 

Той прави и първата интервенция на Хамън през юли 2010 година

Операцията тогава е сполучлива, само че през същата година след елементарна простуда се постанова да бъде лекуван с антибиотик, който не е съчетаем с имуносупресорите, които приема. През 2016 година стартира да демонстрира знаци, че тялото му отхвърля новото лице. 

Миналото лято Хамън е признат в болница, а през ноември лицето му е отстранено поради некроза. Той остава в болничното заведение два месеца без лице, до момента в който се търси нов донор.

Това време демонстрира характера на Джером. Всички в болничното заведение описват какъв брой са впечатлени от неговия кураж, волята му и силата на характера му в тази трагична обстановка. 

" Докато чакаше, той не се оплака нито един път и даже беше в положително въодушевление ", споделя анестезиологът Бърнард Чоли. 

В последна сметка е открит донор - 22-годишен мъж, умрял на стотици километри от Париж. 

След напъните на Лантиери, лицето на донора е превозено колкото се може по-бързо до болничното заведение в Париж. Сутринта на идващия ден Хамън към този момент е в болничната си стая след новата трансплантация, а лекарите регистрират позитивните знаци на добър цвят на новото му лице. 

Операцията дава отговор на основен въпрос за Лантиери и за останалата част от медицинския свят - може ли да се повтори трансплантация на разположение, а отговорът е " да ". 

За да се избегне отменяне на новото лице пациентът минава лекуване на кръвта в границите на три месеца преди трансплантацията. 

Така макар всички премеждия Хамън през днешния ден още веднъж е благополучен. 

" Веднага одобрих първата трансплантация. Помислих си: " Това е новото ми лице " и този път още веднъж е по този начин ", споделя Хамън. 

" Ако не бях приел това ново лице, щеше да е извънредно. Това е въпрос на еднаквост... Но това е, това е хубаво, това съм аз ", добавя той. 

До момента са осъществени към 40 трансплантации на разположение по света. Първата трансплантация е на французойката Изабел Диноар през 2005 година

За различен сходен случай - трансплантация на разположение на пожарникаря доброволец от Мисисипи Патрик Хардисън можете да прочетете в НаукаOFFNews. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР