“Наредил съм спирането на всякакви добавки, докато не се изследват.

...
“Наредил съм спирането на всякакви добавки, докато не се изследват.
Коментари Харесай

Спират чашките с хапчета в националния отбор по плуване

“Наредил съм прекъсването на всевъзможни добавки, до момента в който не се изследват. А ще търсим по-подходящ метод на предоставяне на възобновяване, защото виждам, че тези чашки нещо не ви харесват”, това разгласи президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев пре публицистите след изключителния Управителен съвет на федерацията след трите позитивни допинг проби за станозолол на националните състезатели Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

“Единодушно от всички присъстващи на Управителния съвет

Утвърждава и поддържа подхванатите и осъществени от управлението дейности, а точно – предостаняне на всички лекарства и хранителни добавки на Антидопинговия център, които са давани на състезателите от националния тим за възобновяване.

Искане за взимане на допинг проби и проучване на всички състезатели от националния тим, които са взели присъединяване в лагерите януари и февруари. Прекратяване на даването на отзиви и изявленията по медиите по въпроси, свързани с допинг казуса до излизане на резултатите от двете проучвания. След излизането ще бъде дадена обширна конференция, на която ще бъдете обстойно осведомени с резултатите. Управителният съвет си резервира правото за следващи дейности след излизането на резултатите.

Продължаване на осъществяването на проекта за подготовка на състезателите от националния отлбор и събирането на съответните лагери. Федерацията постоянно е направлявала и ще продължава да управлява всички свои членове и състезатели за приложимост на неразрешени вещества. С оглед предварителна защита ще има проведени семинари за вредите от приемането на допинг.

Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове стои зад далите позитивна проба състезатели и ще продължава да стои зад тях. Ще направи всичко допустимо по силите си и в границите на компетентността си, с цел да се стигне до истината”, разгласи Аврамчев взетите решения.

За момента не се планува смяна в треньорския и лекарския щаб. Кристиян Минковски остава основен управител на националния тим, а лекарят Любомир Петров също остава на поста си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР