Наредих на нашия посланик в ООН Гилад Ердан да се

...
Наредих на нашия посланик в ООН Гилад Ердан да се
Коментари Харесай

Израел отзова посланика си в ООН, обвинява организацията в потулване на изнасилвания от Хамас

" Наредих на нашия дипломат в Организация на обединените нации Гилад Ердан да се върне в Израел за незабавни съвещания по отношение на опитите да се премълчи сериозният отчет на Организация на обединените нации за всеобщите изнасилвания, осъществени от " Хамас " и неговите помощници на 7 октомври ", съобщи в изказване министърът на външните работи Израел Кац, оповестява Българска телеграфна агенция.

Кац насочи рецензии против генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че не е свикал Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , с цел да разиска констатациите от отчета и да разгласи " Хамас " за терористична организация.

Организация на обединените нации отхвърли да даде коментар по случая. По-късно през днешния ден специфичният делегат на Организация на обединените нации по въпросите на половото принуждение по време на спорове Прамила Патен би трябвало да показа отчета обществено, отбелязва Ройтерс.

Междувременно военния представител на Израел контраадмирал Даниел Хагари съобщи, че в Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестински бежанци (УНРВА) в линията Газа работят над 450 " военни сътрудници " на " Хамас " и други въоръжени групи и че Израел е отправил тази информация към Организация на обединените нации.

" Над 450 чиновници на УНРВА са военни оперативни служащи в терористични групировки в Газа. Над 450. Това не е просто съвпадане. Това е систематично ", съобщи Хагари на брифинг пред кореспонденти.

" Изпратихме информацията, която споделям в този момент, както и спомагателни сведения, на нашите интернационалните сътрудници, в това число на Организация на обединените нации ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР