Наредба, с която да се определя как да изглеждат фасадите

...
Наредба, с която да се определя как да изглеждат фасадите
Коментари Харесай

Наредба, с която да се определя облика на града, иска главният архитект на София

Наредба, с която да се дефинира по какъв начин да наподобяват фасадите на постройките в София, какви да са плочките по тротоарите, пейките, кофите за отпадък и другите детайли от градската среда, възнамеряват да изработят основният проектант на града Здравко Здравков и общински съветници. Това заяви проектант Здравков, който през днешния ден показа пред общинските съветници предложенията за промени в Закона за устройство и застрояване на София.

Проектът за изменение към този момент е импортиран в Народното събрание и следва да бъде обсъждан от комисии. Той планува отделяне на две зони за небостъргачи - региона на 7-ми километър на бул. " Цариградско шосе " и на Околовръстното шосе в при квартал " Люлин " и бул. " Царица Йоана ", затварянето на малките врати в закона, които разрешават строителството им на несъответствуващи места и запазването на зелените площи в града.

По думите на Здравков задачата на новата разпоредба ще бъде да сътвори един повсеместен образ на столицата, акто ще бъдат избрани условия за вероятните цветове и материали на фасадите и градската мебел. Създаването й ще стартира откакто ЗУЗСО бъде признат от Народното събрание, сподели основният проектант, като уточни, че " отпорът против приемането на измененията ще бъде сериозен ". Причината за това, е че с предложенията за промени ще се попречи на желанията на доста вложители и строители в града.

На представянето през днешния ден участваха депутатите Данаил Кирилов и Александър Ненков (ГЕРБ) и Жельо Бойчев (БСП). От изявленията на депутатите се разбра, че поддържат концепцията за промени в Закона за устройство на София. Бойчев уточни, че предложенията за промени са закъсняли, както и че Българска социалистическа партия ще изиска да бъдат импортирани още по-рестриктивни ограничения в закона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР