Наред с всички омерзителни за повечето българи политически патаклами тази

...
Наред с всички омерзителни за повечето българи политически патаклами тази
Коментари Харесай

Рокади за милиарди в земеделието!?

Наред с всички омерзителни за множеството българи политически патаклами тази дни, служебният министър председател Димитър Главчев разгласи, че желае промяна и на земеделския министър Кирил Вътев. Не положително усещане прави този неочакван маньовър откакто единствено седмица преди този момент притежателят на огромна месопреработвателна компания Кирил Вътев гладко мина като кадър от предходния кабинет в състава на служебния. Защо по този начин?

Този въпрос от няколко дни се разяснява интензивно в средите на селскостопанските производители и армията от служители в отрасловото министерство, които те изхранват.

Ако последваме съвета „ Следвай парите ” на Дълбокото гърло от „ Цялото президентско войнство ”, ще стигнем до разумния извод, че цялата блъсканица е поради Държавен фонд земеделие - ДФЗ. И по тъкмо поради милиардите, които следва да се разпределят там. Знайно за интересуващите се е, че тъкмо  

тази държавна земеделска конструкция оперира с най-вече средства по линия на евросубсидиите, а настрана и наши бюджетни средства.

Затова и всяка власт целесъобразно има апетити тя бъде ръководена от „ собствен ” човек. Специалистите в Министерство на земеделието и храните разсъждават говорейки, че, в случай че в този момент Главчев е изискал от земеделския министър да смени шефа на ДЗФ, а той е отказал, то министър председателят пък незабавно му е изискал оставката и на мястото на министъра предлага началника на фонда.

Тези чиновнически рокади, несъмнено, нямат никакво значение за произвеждащите на полето. Те са значими единствено за партийните креатури и жадните за власт и облаги, чиито апетити, както знаем у нас са бездънни.

Кадровите кадрили не водят до основаването на никакви политики за запазване от тотална съсипия на този структуроопределящ бранш - селскостопанският.

Затова ние, потребителите, ще продължаваме да ядем картофи и ябълки от Полша, лук от Австрия, домати от Турция и Гърция, фасул от незнам си къде и така нататък и тъй наречените.

По този мотив коментар направи производителят с над 40 годишен стаж на полето, агро консултантът Красимир Кумчев, който лани бе заставен от калпавите политики и управници да унищожи своите ябълкови насаждения. И той не е единствен, който с болежка в сърцето и засегнатост в душата от държанието, водещо до разруха на така наречен „ политици ”, затрива основаното с обич и вяра.

Дали в миналото ще има съд и отмъщение за незаконното безгрижие на политиците – унищожители на всичко родно?!

„ Стопанството в Рогош всеки ден до 9 часа е изнасяло толкоз ябълки, колкото в този момент страната за година

Вчера заран Българска национална телевизия ни оповестява, че България е внесла над 60 хил.т. ябълки.

И още - през м.г. сме създали експорт на 100 т., т.е. цели пет камиона!

Хората от фотографията, този експорт от 100 т., го правеха всяка година, всеки ден, до … 9 часа сутринта.

Стопанството в Рогош изнасяше сред 10 и 12 хил.т. ябълки.

Никаква промяна на министър няма да помогне, в случай че няма волята за съществена промяна в селското стопанство.

И знанията и визията по какъв начин това да стане.

За страдание, липсват и двете ”.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР